Водната криза в Свищов продължава. След отстраняване на аварията на

...
Водната криза в Свищов продължава. След отстраняване на аварията на
Коментари Харесай

Авария след авария оставят Свищов без вода

Водната рецесия в Свищов продължава. След премахване на повредата на напорния тръбопровод и стартиране на водата са зародили две нови повреди по металния довеждащ тръбопровод, което удължава за неопределен срок безводието за 30 хиляди поданици на Свищов и три села, съобщи БНР.

Днес в града се чака да дойдат представители на управлението на новия държавен ВиК Холдинг, които на място да се срещнат с казуса, както и да посочат какъв брой пари ще даде страната на общината, с цел да бъде решена рецесията.

Свищов упорства за незабавна държавна помощ от 2,5 млн. лв..

" Резервоарите, които зареждат Свищов с вода са на привършване. Има заплаха водоподаването в целия град да бъде прекратено, в случай че повредите от през вчерашния ден не бъдат отстранени до края на деня ", съобщи пред Радио „ Фокус “ – Велико Търново кметът на крайдунавската община Генчо Генчев.

Той напомни, че обстановката не се е трансформирала от 2012-та година, когато е построен в този момент настоящият тръбопровод, с което са почнали проблемите.

„ Свищов е изправен пред тестване всякога, когато стане въпрос за повреда на напорен или довеждащ тръбопровод. В момента сме в същата обстановка – повреда на напорния тръбопровод остави по-голямата част от града без вода. До през вчерашния ден екипите на ВиК „ Йовковци “- Район Свищов я поправиха, само че при пълненето на системата се локализираха две нови повреди – по довеждащата тръба. Пак споделям от 2012 година казусът остава “, разяснява още кметът Генчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР