Водката е любимо питие на много хора по целия свят,

...
Водката е любимо питие на много хора по целия свят,
Коментари Харесай

За какво още да използвате водка, освен за пиене?

Водката е обичано пиво на доста хора по целия свят, само че тя надвишава своето в началото предопределение, с помощта на алкохолното си наличие и пречистеността си за разлика от някои други типове алкохол, които оставят петна, съдържат захари и други субстанции, оставящи следи по повърхностите.

За какво още можем да използваме водката с изключение на за пиянство?

Почистване на прозорци и осветителни тела

Водката е превъзходен естествен метод да почистите прозорците, стъклените повърхности и осветителните тела, като в същото време опазва природата. Не се постанова потреблението на химически почистващи препарати, а този тип алкохол прави безусловно същата работа, даже по-добра.

За дезодориране на краката

Накиснете краката си във водка. Тя убива бактериите и отстранява неприятната миризма. Можете да я ползвате и под формата на спрей по няколко пъти дневно против миризливи крайници.

За унищожаване на лепило

Когато сваляте стикери или плакати, по повърхностите остават останки от лепило, които се почистват извънредно мъчно. Не и в случай че имате водка. С нейна помощ тези останки се отстраняват по-лесно без да се повреждат повърхностите.

За ободряване на облеклата в дрешника

Дрехите в дрешника се вмирисват на застояло, в случай че не се употребяват известно време. За да ги освежите, напръскайте ги с водка и ги оставете да изсъхнат навън. Няма да остане диря от неприятната миризма, както и от водката.

За блестяща коса

За да върнете блясъка на косата си, използвайте водка. Напръскайте косата с нея и тя ще заблести. Благодарение на ниското равнище на pH водката има това влияние върху косъма. Можете да я добавяте към шампоана си, с цел да се борите и с омазняващия се скалп.

За продължителност на цветята

Капнете няколко капки водка във водата, в която сте потопили букетите си. Добавете и една чаена лъжичка захар. Това ще даде хранителна среда за вашите растения и ще ги накара да бъдат свежи за по-дълго.

За разчистване на бижута

Водката може да ви помогне да полирате и почистите бижутата си. Накиснете ги във водка за 5 минути, по-късно ги изплакнете с топла вода. Ако замърсяванията са упорити, търкайте с памучна забрадка и повторете още веднъж.

За премахване на плесен

Имате плесен в банята? Напръскайте го с водка и почистете с микрофибърна забрадка. Мухълът ще бъде отстранен, а плочките ще светнат.

За усмиряване на кожата при захапване от медуза

Ако ви опари медуза, ще изпитате болежка и парене. Кожата ще се зачерви, може и да се подуе. За да облекчите тези признаци, изплакнете щедро с водка. Тя ще тушира реакцията на кожата и ще я успокои. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР