Водите на Тимок отговарят на изискванията за добро състояние на

...
Водите на Тимок отговарят на изискванията за добро състояние на
Коментари Харесай

МОСВ: Водите на Тимок отговарят на нормите


Водите на Тимок дават отговор на условията за положително положение на този вид река. Това демонстрират готовите първи експресни разбори, измерени при пробонабиране на вода от Тимок при Брегово, оповестиха от екоминистерството. При разбора на пробите са получени следните резултати: РН – 7,74, разперен О2 – 8,7 mg/l, eлектропроводимост – 346 µs/sm, температура – 9,4 °C.

Резултатите от измерените на място индикатори дават отговор на условията за " положително положение " за вида река и са с присъщи стойности за годишния сезон. Пробите от повърхности води ще бъдат изследвани по над 15 индикатори, включващи съществени физикохимични индикатори, характерни замърсители и предпочитани субстанции. Анализите ще се извършат в лабораторни условия и резултатите ще бъдат подготвени през идващите дни.

Басейнова дирекция " Дунавски регион " разпореди на Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда – Монтана да бъде осъществен тридневен мониторинг на водите на река Тимок в региона на Брегово. Мярката е по отношение на оповестеното бедствено състояние в Брегово. Местното население ще бъде осведомено за резултатите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР