„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската

...
„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Мариупол е разрушен на 80%, убитите там са над 3000

„ Водим борба с агресора, която заплашва самото битие на украинската страна. Всеки ден, всеки час умират хора, жители на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата страна. Сражаваме се сполучливо по земя. Отбиваме всички офанзиви. Но небето би трябвало да бъде затворено, тъй като преимуществото на агресора е много съществено. Това му разрешава да бомбардира ”, съобщи Москаленко.

По думите му жертвите в Мариупол са толкоз доста, че не знаят къде да ги погребват.

„ Копаят ями като приятелски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна офанзива и са заровени в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива примери”, сподели Москаленко.

По думите му второто извънредно значимо за страната му са поставки на въоръжение, боеприпаси, каски, бронирани жилетки, снаряди, патрони, системи за Противовъздушна отбрана, до самолети и аварийни елементи за тях.

Междувременно представителят на украинското вътрешно министерство Вадим Денисенко заяви, че към 20 хиляди цивилни са съумели да изоставен обсадения пристанищен град Мариупол с персонални коли.

Жителите на Мариупол бяха без отопление, електричество и течаща вода за дълги интервали от време през миналите две седмици. Около 200 хиляди души би трябвало незабавно да бъдат евакуирани, се посочваше в данни на украинските управляващи, оповестени по-рано тази седмица.

Службата за гражданска отбрана на Харковска област съобщи, че минимум 500 поданици на Харков са починали от началото на войната на 24 февруари, съобщи Ройтерс.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа пред украинския дипломат, че не му харесвало „ това извъртане на държавното управление “.

„ Все едно не сме в НАТО и Европейски Съюз. Вчера гледах европейските министър председатели са в Киев и се срещат с президента Зеленски, а нашият министър председател се разхожда измежду палатки “, разкритикува той министър-председателят Кирил Петков.

„ Ако държавното управление има куража да се държи като евроатлантическо, ние като парламентарна група ще ги подкрепим с нашите 60 депутати. Колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ ще поддържат всичко, което изиска посланика - от въздушното пространство до изпращане на нужното въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз. Направили сме своя цивилизационен избор “, добави Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР