Води се война на живот и смърт. Украинците бранят семействата,

...
Води се война на живот и смърт. Украинците бранят семействата,
Коментари Харесай

Смешният вой за ”Миротворец”: Как руските служби ”обгрижват” противниците на войната и Путин?

Води се война на живот и гибел. Украинците бранят фамилиите, домовете си, земята и свободата си. Цели села и градове са изравнени със земята или опожарени. Десетки хиляди деца са отвлечени. Разкриват се всеобщи гробове, съветски елементи все по-често работят като терористични отряди. Успоредно с това пропагандата на Кремъл не стопира да бълва операции и неистини освен в Русия и Украйна, само че и в други страни, сред които и България.

Когато се пази, човек употребява всички средства. Появата на въпросния лист в „ Миротворец “ дава мотив за разнообразни интерпретации.

 

Слушам оня ден тревожния коментар на Георги Първанов и разбирам отлично концепцията на следващата пропагандна вълна. Той бил за мир и доста се учудил, че е попаднал в листата с врагове на Украйна. Е да, само че още веднъж е в медиите, а беше заслужено пропуснат. Големият международен миротворец от Сирищник се почувствал обиден, милият…

 

Наскачаха и други просълзени за свободата на словото, за демокрацията и гражданските права, които описът потъпквал.

Същите екземпляри мълчаха като риби, когато „ мозъкът на Путин “ проф. Александър Дугин разгласи от екрана на една телевизия “ „ Украинците би трябвало да се убиват, убиват и убиват. Казвам ви това като професор “. За тях това е просто друго мнение, което те вероятно доста почитат.

 

Мълчаха и когато ядосаният началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши: " С какво е добра " Сармат "? Няма да желае единодушие за полет от страхливите българи... " Тази закана бе поради отхвърли на София да отвори въздушното си пространство за аероплан на Лавров.

Няколко пъти към този момент ни заплашва намерено и впиянченият някогашен съветски президент и настоящ зам.-шеф на Съвета за защита Дмитрий Медведев. Той пък желае " в никакъв случай да не сме се освобождавали от турско робство ". Алкохолът не прости. Но Първанов, да вземем за пример, не се визира от сходни изцепки.

 
И до момента в който управляващите в Украйна ясно декларират, че нямат нищо общо със уеб страницата „ Миротворец “ и листата, Кремъл до момента не се е разграничил от заканите против страната ни от високопоставени лица в ръководството на Русия. Значи стои зад техните смъртоносни предизвестия. 

 

Как се работи в самата Русия

 

На 1 март 2022 година Роскомнадзор блокира уеб страниците на телеканала " Дождь " и радиостанции " Эхо Москвы ". Защото са неблагонадеждни “ и не излъчват единствено формалната информация, падавана от Кремъл. С тях се зае Генералната прокуратура.

Буквално за два месеца бяха блокирани всички медии, които съгласно формалните управляващи в Москва не отразяват вярно политиката на държавното управление по водене на „ специфичната военна интервенция “.

 

За месец баха повдигнати обвинявания против 80 публицисти и цивилен деятели единствено за това, че са изпозвали думата „ война “. Над 2000 души са оповестени за „ задгранични сътрудници “.

В момента с повдигнати обвинявания за погрешно отразяване на събитията в Украйна са над пет хиляди публицисти, цивилен лица и политици. Сред тях са ярки представители на изкуството и културата.

Малката Маша от дребния град Ефремов, Тулска област, нарисува в учебно заведение украинското знаме. Последва обиск в дома й, а татко бе наказан по бързата процедура на 2 години затвор дейно.

 

През ноември 2022 година хакери от групата „ Киберпартизани “ съумели от територията на Беларус да обхванат във вътрешната мрежа на Роскомнадзор и в ФСБ (наследника на КГБ). Оттам те измъкнали два терабайта документи, които разкриват подривната активност на службите на Москва против медии и жители, които не просто са срещу войната, само че и не поддържат дейностите на съветския президент Путин.

 

Изтичането демонстрира, че една от главните цели на репресивната машина на Кремъл е да почисти всяка нежелана информация за Владимир Путин и войната. Служители на специфичен отдел всекидневно наблюдават медиите и обществените мрежи за всяка информация, която съгласно тях може да сътвори отрицателен облик на съветския президент.

 

В доклади на въпросния отдел се приказва за „ осведомително напрежение “.

Там са и описи на лицата, които основават това напрежение и предложение какви наказателни ограничения да се подхващат против тях, с цел да „ замлъкнат “.На необикновен доклад са взети всички, които са говорили или писали по тематиката за здравословното положение на Путин. На доста от тях към този момент са повдигнати обвинявания по закона за отразяването на събитията в Украйна. Най-тежки са ударите против тези, които са изпозвали думата „ шизофрения “.

 

Разработена е цяла „ Методика за засегнатост на президента “. Набелязаните по тази методика незабавно влизат в лист за „ обезвреждане “. Неутрализиране по какъв метод? „ Случайна злополука “? „ Неочакван инфаркт “? „ Случайно “ рухване от балкон или прозорец? Затвор?  

 

Роскомнадзор отпуска 58 милиона рубли на московската ИТ компания Accession RDC за създаването на системата Oculus, която въз основата на невронни мрежи ще проучва фотоси, видеоклипове и текстове в уеб страници, обществени мрежи и месинджъри за неразрешена информация. Същевременно да сортира лицата, отговорни за това. Според Sistema, Oculus търси обидни фотоси за Путин въз основа на „ класификатор на графични обекти “.

 

През май 2023 година са отпуснати нови 90 милиона, с цел да се разшири обсега на деяние и в други страни. В отчета, признат от Кремъл в листата влиза и България, на която „ да се обърне изключително внимание “, акцентират създателите. С осъществяването на задачата са натоварени посолствата в съответните страни, както и тайните служби. За дейните лица против съветската агитация е разпоредено да се сформират досиета.

Мислите ли, че госпожа Елеонора Митрофанова не е изпълнила тези заповеди на Москва? А чиновниците на съветските спецслужби в България?

 

За задачата до момента Москва е отпуснала над 400 млн $ - да се лее съветска агитация.

 

Колко още чудовищни „ мероприятия “ на кремълската власт могат да се изброят? Преди три месеца няколко известни съветски поети бяха наказани на разнообразни периоди затвор за това, че са чели стихове пред паметника на Маяковски в Москва. Единият от тях - Артьом Камардин, е бил пребит и изнасилен в предварителния арест, а видео с този жесток акт е показано на неговата другарка. Камардин е " отговорен ", че е чел стихове и по принцип бил за мир с Украйна… Тоест, изповядвал убеждението на българския държавен глава Румен Радев… Кремъл обаче санкционира свиреп сходна позиция.

 

Повече от 1000 международни писатели, измежду които Салман Рушди, Маргарет Атууд, Елиф Шафак и нобеловите лауреати Орхан Памук, Олга Токарчук и Светлана Алексиевич показаха взаимност с украинския народ и приканиха за преустановяване на нашествието в Украйна с отворено писмо.

 

Пияндето Медведев ги заплаши, че ще ги застигне „ грубо и заслужено наказване “ и „ ще платят за своето незнание и продажност “.

 

Преди няколко месеца Путин изрази неодобрение от слабите резултати на 5-и отдел на ФСБ. 5-и отдел (официално именуван Служба за оперативна информация и интернационалните връзки) управлява връзките на ФСБ с задгранични сътрудници и медийното отразяване на политиката на Москва. Отделът даже получава право да организира интервенции зад граница.

Създаден е и нов отдел за осъществяване на разследващи интервенции на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики и някогашните соцстрани. Касае се не просто за разследващи интервенции, а за дейности, подкрепящи политици, които прокарват съветската агитация и дейностите на Кремъл. Тези отдели работят и по основаването на подправени документи с информация, която да манипулира локалното население с  подправени вести.За всички тези неща (спомената е дребна част от огромната пропагандна и мръсна война на съветските секрети служби) никой от „ възмутените “ от листата в „ Миротворец “ не споделя и дума. Съюз на българските журналисти включително – напълно предстоящо.

 

Ето такива неща стават, само че се подвига звук по даден знак. Знак от Москва. Този път подобен знак даде говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова преди няколко дни. И акцията бе подета.

 

Ще я преживеем. На война като на война. А България е въвлечена в нея от Русия от дълго време.

 

И внимавайте къде ходите през лятото, къде плувате и си пиете бирата, тъй като съгласно Кремъл украинците са обучили комари, риби и птици да водят война против съперници на Киев… Щом го споделя Москва значи е правилно, нали?

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР