Води се разследване за смъртта на военнослужещия по време на

...
Води се разследване за смъртта на военнослужещия по време на
Коментари Харесай

САЩ трябва да дадат подробности за загиналия военен край Пловдив

Води се следствие за гибелта на военнослужещия по време на въздушно-десантното обучение " Swift Response 2019 ", ръководено от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа, което се организира на територията на село Чешнегирово. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пловдив подполковник Виолина Вълева от интернационалния пресцентър на учението.
" Наистина има умрял военнослужещ, който не е български жител и още трима ранени военнослужещи, на които им е оказана здравна помощ ", сподели Вълева. Тя означи, че началник на учението е Командването на сухопътните сили на Съединени американски щати, които занапред би трябвало публично да потвърдят тази информация, защото българската страна не е оторизирана да дава повече информация, даже за народността на починалия и потърпевшите парашутисти. Подробностите ще бъдат оповестени пред медиите, едвам откакто от американска страна дадат позволение за това.
По думите на подполковник Виолина Вълева парашутните скокове по време на всеобщия въздушен десант в региона на летището в село Чешнегирово са били планувани за след 24 часа нощес, тъй че най-вероятно случаят се е случил точно тогава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР