Води се разследване за смъртта на военнослужещия по време на

...
Води се разследване за смъртта на военнослужещия по време на
Коментари Харесай

Подполковник Вълева за трагичния инцидент с военен: Има загинал и ранени, но САЩ трябва да ни разрешат да говорим!

 Води се следствие за гибелта на военнослужещия по време на въздушно-десантното обучение " Swift Response 2019 “, ръководено от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа, което се организира на територията на село Чешнегирово. Това съобщи подполковник Виолина Вълева от интернационалния пресцентър на учението.

" Наистина има умрял военнослужещ, който не е български жител, и още трима ранени военнослужещи, на които им е оказана здравна помощ ", сподели подполковник Вълева пред сътрудниците от " Радио Фокус ". Тя означи, че началник на учението е Командването на сухопътните сили на Съединени американски щати, които занапред би трябвало публично да потвърдят тази информация, защото българската страна не е оторизирана да дава повече информация, даже за народността на починалия и потърпевшите парашутисти.

Подробностите ще бъдат оповестени пред медиите, едвам откакто от американската страна дадат позволение за това. Според подполковник Виолина Вълева парашутните скокове по време на всеобщия въздушен десант в региона на летището в село Чешнегирово са били планувани за след 24,00 часа нощес, тъй че най-вероятно случаят се е случил точно тогава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР