Водещият японски автомобилостроителен концерн Тойота (Toyota) възнамерява от днес да

...
Водещият японски автомобилостроителен концерн Тойота (Toyota) възнамерява от днес да
Коментари Харесай

Тойота възобновява дейността на всичките си заводи

Водещият японски автомобилостроителен тръст Тойота (Toyota) има намерение от през днешния ден да възобнови производството на всичките си фабрики в Япония и в чужбина, които бяха спрени поради пандемията от ковид, съобщи ТАСС.

Според организация Киодо през днешния ден се чака да проработи заводът във Венецуела, който е последното дружество на Тойота, което към момента е спряно поради пандемията. По този метод за първи път от пет месеца производството на всички фабрики на концерна ще бъде напълно възобновено.

На 28 май Тойота заяви за внезапно понижаване на размера на производството и продажбите на фона на пандемията. През април международните продажби на компанията са се сринали с 46,3 % по отношение на същия месец на 2019 година, а производството се е свило с 50,8 %.

Автомобилната промишленост в Европа рестартира произвеждане

Пандемията нанесе удар на всички японски автомобилни компании. Общото им произвеждане през април се намали с 60 % до 916 000 автомобила. Най-силно пострадаха заводите на Тойота, Хонда (Honda), Нисан (Nissan) и Субару (Subaru) в Съединени американски щати, от чиито поточни линии през април не е слязъл нито един автомобил.

В края на 2019 година Тойота дружно с другите компании от групата Дайхацу (Daihatsu) и Хино (Hino) стана международен водач в продажбите на нови коли с продадени 10,45 милиона броя леки и товарни коли. Продажбите на главния съперник Фолксваген (Volkswagen) се равняваха на 10,37 милиона броя, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР