Водещият роден мениджър Николай Жейнов призова за промяна в трансферния

...
Водещият роден мениджър Николай Жейнов призова за промяна в трансферния
Коментари Харесай

Жейнов призова за важна промяна в зимния трансферен прозорец на България

Водещият роден управител Николай Жейнов прикани за смяна в трансферния прозорец на българския шампионат. В момента зимният подобен започва при започване на февруари, което съгласно експерта дава благоприятни условия за злоупотреби. Агентът бе посетител в студиото на Sportal TV в предаването “ От дузпа в тъч ”.

“Мисля, че би трябвало да има представител на всички класи в изпълнителния комитет на БФС. На треньорите, на реферите, на сътрудниците, на футболистите. Всеки един да бъде показан във Футболния съюз. Ще има по-голяма бистрота и всеки ще може да дава отговор за своето съсловие. Нека има представители и на клубовете и да има необятен отзив на това, което се случва във Футболния съюз. Когато няма задкулисие, хората ще одобряват решенията. Нека всеки каже какви проблеми има в неговата сфера. Например нашият зимен трансферен интервал стартира на 1 февруари. Навсякъде в Европа затваря тогава, а при нас се отваря. Това е причина за доста съществени злоубпотреби и измами. Не желая да споделям какви са, тъй като това може да разреши на доста хора да го създадат това”, сподели Жейнов.

“В момента има към 120 индивида сътрудници, регистрирани във Футболния съюз. Това са по 4-5 индивида на професионален тим. Интересно е, че измежду листата има хора, които имат престъпно минало. Страшно доста чужденци идват тук, с цел да се записват в България като сътрудници. Лично за мен се пропуснаха много неща, които да се променят”, добави още мениджърът.

По отношение на бъдещия президент на БФС Жейнов показа, че за него би трябвало да бъде човек, който да може да координира добре процесите в организацията, само че най-важното е да има бистрота и връзка сред обособените звена.

“Трябва да е добър апаратчик - човек, който може да управлява процесите. Важно е и какви хора ще има в изпълкома. Те ще би трябвало да създадат по този начин, че в живота на футбола ни да се вижда някакъв професионализъм. Решенията да не бъдат еднолични или рестриктивни. Трябва да има връзка сред клубовете и Футболния съюз. Да не се получават обстановки, както когато излязоха някои клубове и упрекнаха Съюза по какъв начин по този начин Витоша (Бистрица) с един мач ще успее да се избави в Първа лига. Преди това нали всички клубове са се срещнали с формата на шампионата и са се съгласили с него, а по-късно излизат и споделят, че това не било почтено. В подобен случай Футболният съюз не би трябвало да бъде подложен на критика персонално за мен. Такива аномалии не би трябвало да бъдат допускани”, сподели още Жейнов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР