Водещият производител на птиче месо у нас Градус АД е

...
Водещият производител на птиче месо у нас Градус АД е
Коментари Харесай

Най-големият борсов дебют от 2008-а насам идва до средата на годината

Водещият производител на птиче месо у нас " Градус " АД е с една стъпка по-близо до излизането си на Българската фондова борса (БФБ). След като преди няколко месеца от сдружението оповестиха, че възнамеряват да дебютират на фондовия пазар, през днешния ден стана ясно, че проспектът за първичното обществено предложение на акции (IPO) е импортиран в Комисията по финансов контрол (КФН).

В публично известие от компанията показват, че самото IPO би трябвало да стане доникъде на годината. През март от " Градус " показаха, че чакат да наберат капитал от 100 милиона лв. от вложителите, които ще направи дебюта им на БФБ най-големият от рецесията насам.

 Производителят на птиче месо
Производителят на птиче месо " Градус " прави най-големия борсов дебют от рецесията насам

От компанията възнамеряват той да бъде на стойност над 100 милиона лв.

Финансирането ще бъде употребявано за развиването на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на високомаржови хранителни артикули. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.

" Очакваме оценката на компанията от пазара да бъде в диапазона сред 400 млн. лева и 520 млн. лева и считаме, че това е реалистично. В интервала от оповестяването на IPO до този миг следим задоволително огромен интерес от локални и задгранични вложители и имаме вяра, че с изключение на на положителните финансови резултати, това се дължи и на вероятностите за развиване на компанията ", разяснява изпълнителният шеф на компанията Ангел Ангелов във връзка с импортирания проспект.

 Дебют за 100 000 000 лв. на БФБ: Какво да чакаме от бъдещото IPO на “Градус”?
Дебют за 100 000 000 лв. на БФБ: Какво да чакаме от бъдещото IPO на “Градус ”?

Изпълнителният шеф на компанията Ангел Ангелов пред Money.bg

Според финансовите доклади на " Градус " АД за 2017 година общо консолидирани доходи сдружението са в размер на 245 милиона лв. и чиста облага след налози в размер на 39 милиона лв..

Компанията е една от най-големите за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Тя е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР