Водещият припомни преговорите, които Макрон водеше, и попита какъв може

...
Водещият припомни преговорите, които Макрон водеше, и попита какъв може
Коментари Харесай

Зеленски с разкритие: Макрон предложи на Украйна да ”направи отстъпки”, за да помогне на Путин да остане чист

Водещият напомни договарянията, които Макрон водеше, и попита какъв може да бъде изходът за Русия от сегашната обстановка. Зеленски отговори: „ Не би трябвало да търсим излаз за Русия и господин Макрон го прави на вятъра. Той има добър опит, че до момента в който самата Русия не го пожелае, до момента в който не реши, че е належащо, тя няма да търси нищо, няма излаз. Той искаше да получи избрани резултати в посредничеството, не ги откри, и то не от наша страна, а от Русия “, сподели той.

„ И той ми предложи някои неща, свързани с отстъпки за нашия суверенитет, с цел да запазим чисто лицето на президента Путин. Струва ми се, че това не е доста вярно от страна на водачите. Ние не сме подготвени да спестим нещо на някого и да загубим нашите територии за това ", - сподели президентът на Украйна. Какво тъкмо е предложил Макрон и по кое време тъкмо е направил това предложение, Зеленски не прецизира, написа още " Настоящее время ".

Френският президент Еманюел Макрон за последно посети Москва и Киев при започване на февруари, преди началото на съветската инвазия в Украйна, на фона на известията за скупчване на съветски войски на украинската граница. В пресата изтекоха спекулации, че Макрон е предложил на Русия някаква договорка и е получил гаранции за сигурност и е убедил Зеленски да съблюдава Минските съглашения. След нашествието Макрон се обажда на Путин няколко пъти.

Превод: Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР