Водещият Петър Бъчваров – Ути отбелязва 20-годишен юбилей от старта

...
Водещият Петър Бъчваров – Ути отбелязва 20-годишен юбилей от старта
Коментари Харесай

Ути Бъчваров навършва 20 години в национален ефир

Водещият Петър Бъчваров – Ути отбелязва 20-годишен празник от старта на първото българско кулинарно предаване – любимец на няколко генерации занимание готвачи. Предаването „ Вкусно “ излиза в ефира на Българска национална телевизия през 1996, без конкуренция, трансформирайки се в цялостен водач, а Ути Бъчваров – в любим на българския фен и емблема на кулинарните формати до днешния ден. От 20 години той е знак на любителското готвене от екрана и неизменима част от програмата на Българска национална телевизия и е показал хиляди предписания, променял няколко формата и визии на шоуто си, което се развива последователно, само че в никакъв случай не сменяло лицето си – водещият Ути Бъчваров.

При старта си предаването се излъчва в прайм тайм, преди вечерните вести, с изключителна гледаемост, а водещият съумява да съчетава шоу, готвене и нужния за времето си метод за справяне с вариращ фамилен бюджет. През годините, „ Вкусно “ няколко пъти сменя своята визия и време на лъчение, като от 2014 насам се излъчва в най-успешния си до момента вид - 7-минутният формат на „ Бързо, елементарно, вкусно - Рецепта на деня “. В него Ути подготвя една рецепта, изброявайки точните стъпки и акцентирайки върху дребните трикове и тънкости, които биха трансформирали всеки фен готвач в занаятчия.

През 2014 по Българска национална телевизия започва и начин на живот предаването „ Животът е апетитен с Ути Бъчваров ”, което е единственото кулинарно тоук шоу в българския ефир с известни посетители с завладяваща история. Предаването демонстрира на феновете и любознателната природа на пътешественика Ути, като показва пътуванията му по света и в България, както и гостуванията му при новодомци, които са закупили ново жилище.

Известният кулинар е израстнал в артистични среди – приключва НАТФИЗ с „ Театрална рецензия “ и „ Кинорежисура “, разгласил е над 150 публикации за кино и спектакъл, а също по този начин е играл и в няколко български кино лентата. С времето житейският му път се развива естествено по този начин, че той стартира да съчетава артистичните си изяви с готвене. Така, през 2005 се ражда още едно неповторимо по формат шоу - „ Пътуващият кулинарен спектакъл “ - профилирана сцена за изнасяне на кулинарни спектакли, която е мобилна и може да бъде конфигурирана в най-различни пространства. Кулинарният спектакъл е проведен по този начин, че всичко да се случва пред очите на феновете, с цел да изживеят магията на готвенето дружно с водещия. Амбицията на Ути е да разшири своя кулинарен тетър и да го трансформира в една пътуваща академия, с която да обикаля освен България, а и света, и да образова хората в удоволствието от бързото, елементарно и вкусно готвене.

За тези 20 години Ути написа и няколко книги, измежду които: „ Как отслабнах с 50 кг ”, " Пътешествие из страни на орли и крепости ", съвместно с проф. Николай Овчаров и " Вкусно - Рецептите на Ути ", както и невероятната поредност „ Животът е апетитен с Ути Бъчваров “. Ути Бъчваров разпространява кулинарното изкуство в страната със своите непрестанни участия и обиколки из другите райони, предоставяйки първите по рода си кулинарни демонстрации, шоу стратегии, кулинарни театри и гурме вечери, като съумява да комбинира кулинарията и шоу спектакъла в Европа, както и да разпространява и националната кухня. Водещият е един от дребното известни персони у нас, който не е сменял попрището си и постоянно е бил напълно отдаден на своята пристрастеност - кулинарията. Това го трансформира в една от най-популярните и обичани персони, които се употребяват с голямото доверие на българската аудитория.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР