Водещият от БНТ Георги Любенов пребори коронавируса. БЛИЦ припомня, че

...
Водещият от БНТ Георги Любенов пребори коронавируса. БЛИЦ припомня, че
Коментари Харесай

Георги Любенов пребори К-19, а гласът на Спешна помощ се разплака пред него заради… СНИМКИ

Водещият от Българска национална телевизия Георги Любенов пребори ковид. БЛИЦ напомня, че.

През последните две седмици негови колежки водеха предаването му, а предходната събота персонално.

Днес той води предаването си и изглеждаше в доста положително общо положение.

Един от гостите му бе.

Друг събеседник на Любенов бе представителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя приказва за това какъв брой тежко минават промените на медиците от Спешна помощ в обстановката на ковид.

Докато обясняваше обаче по какъв начин хората всеобщо лъжат за признаците си и в същото време отхвърлят да носят защитни маски Сунгарска се разплака в ефир.



Тя стартира да приказва какъв брой тежко лекарите одобряват гибелта на всеки пациент и най-много за тези, покосени от ковид.

„ Не им го причинявайте. Не го причинявайте на никого. Нося маска, с цел да защитя себе си, само че и с цел да запазя човешки живот. Бъдете виновни “ прикани Сунгарска със сълзи в очите.




„ Цяло лято експертите обясняваха, че ни чака тежък есенен сезон и никой не се съобрази с това. Колективната безнаказаност ще я платим и я плащаме самостоятелно “, сподели Катя Сунгарска.

Според нея лекарите изнемогват: „ Хората би трябвало да схванат, че да вървят на нощни заведения и купони може да поизчака, и всеки би трябвало да носи отговорност за това, което се случва, а не да се търсят непрекъснато отговорни “.

По думите й това е най-трудният миг на Спешна помощ. „ Това продължи прекомерно дълго време, цялата работа работи в цялостна готовност и сътрудниците ми са на прага на изтощението “, добави тя.

„ За нощес имаме 418 повиквания, това е ужасяващо доста. Половината са коронавирус адреси, а хоспитализациите са едвам 16. За да се изпълнят тези адреси, една кола за спешна помощ би трябвало за 1 час да извърши 3 и половина адреса, което е изцяло невероятно. Ресурсът ни е прекомерно дребен, че да обособим звено единствено за коронавирус адресите. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ би трябвало да се прибере в Спешна помощ, с цел да се дезинфекцира и което трае час “, изясни представителят на Спешна помощ.

Тя добави, че заради невъзможността на персоналните лекари да вървят на персонални адреси, болестта върви. не си даваме сметка, че зад всяко число стоят човешки ориси.

„ Непрекъснато жителите злоупотребяват с сътрудниците за домашни визити, дават се признаци, които не са истина. Имаме сътрудници, които са в болница и в тежко положение. Много е ужасно да видиш доктор да страда за загубен живот на пациент. Страшно е, тъй като страдат безмълвно, а в очите им се чете цялата болежка на земята “, сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР