Водещият ни състезател Радослав Янков остана със смесени чувства след

...
Водещият ни състезател Радослав Янков остана със смесени чувства след
Коментари Харесай

Радо Янков: Едновременно съм бесен и доволен

Водещият ни играч Радослав Янков остана със смесени усеща след петото място в днешния втори успореден слалом за Световната купа по сноуборд в Пампорово.

Българинът позволи неточност в четвъртфинала против австриеца Промегер и отпадна и не съумя да повтори триумфа си от през вчерашния ден, когато приключи трети и се качи на подиума за първи път от шест години.

" Първо съм гневен, само че по едно и също време с това и удовлетворен. Тепърва ще съзнавам смисъла на този старт в родния ми край ", разяснява Янков след надпреварата.

" Нормално е да ме гняв, тъй като дребна неправилност ми коства влизане в четворката. Наведох се малко повече, в сравнение с би трябвало, стана за елементи от секундата. Беше в равната част и по-късно беше мъчно да наваксам.

Доволен съм, тъй като през вчерашния ден съумях да се кача на подиума за първи път от 2018 година. Това ми е деветото влизане в тройката, в действителност доста ми се искаше и през днешния ден да вляза в топ 4, тъй като във финалите всичко може да се случи. Но това е надпреварата ", сподели още Янков.

Утре рано сутринта Янков отпътува за идващия си старт в Рогла (Словения).

" Ще ми би трябвало време да осмисля това, че за първи път в живота ми имаше старт от Световната купа в Пампорово. Когато през днешния ден застанах на старта, още не можех да допускам, че съм тук с най-хубавите в моя спорт на пистата, на която направих първите си завои. Наистина ще ми би трябвало време да осъзная, че е действителност ", сподели още Радослав Янков.
 Жалко! Радо Янков отпадна на 1/4-финал и остана пети
Жалко! Радо Янков отпадна на 1/4-финал и остана пети

Българинът през вчерашния ден провокира фурор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР