Водещият на Сутрешния блок на БНТ 1 Илия Илиев намери

...
Водещият на Сутрешния блок на БНТ 1 Илия Илиев намери
Коментари Харесай

Водещ на БНТ се връща към леката атлетика, но като треньор

Водещият на Сутрешния блок на Българска национална телевизия 1 Илия Илиев откри метод да се върне към огромната си обич – леката атлетика. Освен като лице на държавната национална телевизия, публиката го познава като гласа на всички най-важни надпревари и шампионати по лека атлетика у нас и на Балканите. Илиев е коментирал даже международното състезание по полумаратон и още десетки атлетически прояви като балкански и европейски шампионати, най-масовото спортно събитие в България – Софийския маратон, и доста други.

След като сграбчи цели три златни медала на обичайния журналистически шампионат в памет на Григор Христов, Илиев за непрекъснато се завръща на пистата, само че като треньор. Той стартира да предава 13-годишния си опит като народен играч на най-малките гении. Макар напълно от скоро да управлява личен клуб, ползата е голям и от неговите умения като треньор се възползват към този момент близо 10 деца, които вършат първите си стъпки към професионалния спорт. Освен тях, в групите на младия треньор се включват и фенове на всякаква възраст, които желаят да наподобяват добре или да поддържат форма.

„ Запалих се по концепцията за High Level Academy, тъй като желая да се промени методът, по който се работи с подрастващите спортисти. Целта е да обръщаме самостоятелно внимание на всеки, да следим развиването му и по какъв начин всяко едно натоварване или упражнение се отразява на физическото положение “, разяснява Илиев.

Партньор на Илиев в High Level Academy е европейският вицешампион на троен скок Живко Петков, който има дълготраен опит в работата с деца в разнообразни спортове. Ето за какво двамата ще наблегнат и на кондционната подготовка.

“Леката атлетика е в основата на всеки спорт. Затова разчитаме доста на познанията ни и на желанието непрестанно да се развиваме и да следваме новите трендове в подготвителния развой. При нас представители на всички спортове могат да развият съществени качества като експедитивност, мощ, сръчност и функционалното си състояне. Защото ние търсим новите първенци освен в леката атлетика, а имаме вяра, че можем да помогнен на всеки да стъпи на върха в спорта, който е избрал”, добави Илия Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР