Водещият на Последният печели Орлин Горанов поднесе своите извинения минути

...
Водещият на Последният печели Орлин Горанов поднесе своите извинения минути
Коментари Харесай

Орлин Горанов се извини в ефир и обяви за уволнения в Последният печели

 Водещият на " Последният печели " Орлин Горанов сервира своите извинения минути преди началото на днешния брой на телевизионната игра. По-рано денем той бе овбинен от " Б`ней Б`рит България " за антисемитски изявления. Скандалът потегли от въпроса от вчерашното предаване: " Кой огромен шахматист има еврейски корени “. Единият от участниците отговори вярно – Боби Фишер. След това Орлин Горанов цитира антиеврейско изявление на Фишер:

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: Арбайт махт фрай. Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. "

Ето и днешното опрощение от страна на артиста:

" В спомагателната информация към въпрос, обвързван с шахматиста Боби Фишер, беше употребен откъс от изявление на шахматиста пред унгарско радио. Изрично беше упоменато, че изтъквам дфумите на шахматиста и в нито един миг не съм си разрешил лсобствен коментар или трактовка, спазвайки изцяло разпоредбите за реализация на предаването.

Независимо от това екипът на Последният печели осъзнава направената неточност и неудачния метод, по който е поднесен на читателя. У феновете остава заблудата, че по някакъв метод аз - Орлин Горанов, и предаването се асоциираме с цитата. Липсва прецизен свършек на тематиката и изрично и ясно обособяване на цитата от диалозите в студиото. Ето за какво екипът на предаването и персонално аз желаеме да поднесем своите извинения на всички, които са се почувствали наранени от цитираните думи на Боби Фишер, изречени преди повече от 20 години.

Бихме желали да ви уведомим, че сме глобили целия екип заради обстоятелството, че е наранена тази тематика, а редакторският екип, който е взел участие във образуването на въпроса, незабавно е освободен. Бихме желали да ви уверим, че в нито един миг не сме имали друга цел с изключение на даването на информация, обвързвана с въпросите в играта " Последният печели ", както и че считаме всевъзможни прояви за антисемитизъм, ксенофобия и втълпяване на расова ненавист за изцяло неприемливи.

Смятаме, че всеки епизод на " Последният печели " е потвърдил, че едкипът на предаването се стреми единствено и само към основаване на интерес от страна на феновете към самоусъвършенстване и струпване на спомагателни познания, водещи до по-богата обща просвета. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР