Водещият на новините Юксел Кадриев реши да осребри душевните си

...
Водещият на новините Юксел Кадриев реши да осребри душевните си
Коментари Харесай

Коя е тайнствената муза зад стиховете на Юксел Кадриев?

Водещият на новините Юксел Кадриев реши да осребри душевните си терзания, които изля върху белия лист, разбра HotArena.

Редактор на първата му книга е не какъв да е, а огромният композитор, стихотворец и артист Михаил Белчев.

„ Юксел ми изпрати някои негови стихове, с цел да ги прочета. В тях видях душата на един сензитивен мъж. Казах му, че не желая да ги коригирам, с цел да не трансформира звученето на неговите преживявания. В поезията не трябва да има груба редакция – най-вече на места да смениш някоя дума ”, разкри създателят на голям брой шлагери в родната сцена.

47-годишният новинар реди строфи съвсем като някой възпитаник, претърпял първите си любовни трепети. Писането обаче му пособие да излезе от депресията, която го хвърлило следващото му любовно отчаяние. Юксел посвещавал стихове на всяка своя половинка още от младежките си години, само че за първи път творбите му са издадени и ще доближат до по-голям брой читатели. За житейските си инциденти, които са го тласнали към писането Кадриев ще опише точно на празника на влюбените Свети Валентин, 14 февруари,в предаването „ Търси се ”.

След като мина през абсурден бракоразвод с някогашната си брачна половинка Бонка, телевизионерът се влюби енергично в красивата варненка Диди Янкова, която умря, покосена от рак. 

„ Защо можем да избираме с кого да поддържаме връзка, само че в кого се влюбваме не зависи от нас? Какво се прави с невъзможната обич? Как сърцето живее с нея? Как то тупти изобщо или пък буцата горест в гърлото ти е толкоз тежка, че не можеш да вдигнеш погледа си, с цел да видиш вярната посока и да си поемеш въздух? Преживява ли се? Лекува ли времето болката от несподелената обич или на времето, на което разчиташ, въобще не му пука за надраното ти до кръв сърце? ”, философства в прозаичност Кадриев.

Последната муза зад стиховете му пък е тайнствената гъркиня Мария. След къса разлъка двамата подвигнаха и женитба. Двамата се венчали скрито в Гърция, а краткотрайно, до момента в който уреди формалностите към бизнеса си в Солун, Мария и Юксел живеят разграничени. Кадриев не смъква брачната си халка, с която се появи в студиото на „ Търси се ” по Би Ти Ви точно на празника на влюбените Свети Валентин. По време на телевизионната си изповед новинарят прикриваше с едната си ръка другата, само че понякога страстите вземаха връх и до момента в който оживено ръкомахаше, показваше брачната си халка, написа Галерия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР