Водещият китайски производител на ваксини CanSino Biologics получи одобрението на

...
Водещият китайски производител на ваксини CanSino Biologics получи одобрението на
Коментари Харесай

Компанията CanSino започна клинични тестове на ваксина-спрей за нос срещу COVID-19

Водещият китайски производител на ваксини CanSino Biologics получи утвърждението на националния регулаторен орган по медикаментите да стартира клинични проби на последната си рекомбинантна ваксина против COVID-19 (Adenovirus Type 5 Vector), която е под формата на назален спрей, предава радио " Китай ", представено от " 24 часа ".

Ваксината, създадена в съдействие с Института по военна медицина към Китайската военна академия, не се разграничава във връзка с вирусните типове, клетъчните банки, индустриалната технология или формулата за подготвяне от тази, която CanSino към този момент пусна на пазара за инжектиране в една доза.

Чрез поемане тя може да подтиква имунен отговор в лигавиците на дихателните пътища на човек. Този метод на приемане е по-малко мъчителен и по-достъпна, изключително за деца.

Имунитетът на лигавицата работи като първа преграда против вируса и е от значително значение за профилактика както на леки, по този начин и на тежки случаи, считат китайски специалисти.

В момента CanSino ще организира проби, които би трябвало да дефинират точната доза на имунизацията под форма на назален спрей, като е допустимо да е належащо по-малко количество, в сравнение с при обичайното инжектиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР