Водещият кардиолог д-р Борче Николовски проведе открита дискусия с всеки

...
Водещият кардиолог д-р Борче Николовски проведе открита дискусия с всеки
Коментари Харесай

Над 250 души посетиха мобилните пунктове в МБАЛ „Бургасмед“ в рамките на акцията за Световния ден на сърцето

Водещият кардиолог доктор Борче Николовски организира открита полемика с всеки от участниците и показа с тях забавни научни обстоятелства по отношение на сърдечносъдовите болести

При огромен интерес мина в МБАЛ „ Бургасмед “ двудневната акция по случай Световния ден на сърцето, като повече от 250 души посетиха мобилните пунктове на болничното заведение и се възползваха от безплатните прегледи.
По време на акцията водещият кардиолог доктор Борче Николовски организира открита полемика с всеки от участниците и показа с тях забавни научни обстоятелства по отношение на сърдечносъдовите болести, рисковите фактори и евентуални затруднения.

Д-р Николовски подчертава, че Световният ден на сърцето се отбелязва на 29 септември, само че целият месец е отдаден и на предсърдното мъждене. 

„ Необходимо е повишение на осведомеността за заплахите, който крие тази евентуално предотвратима животозастрашаваща аритмия “, посочи той и показа, че е през двата дни на акцията е осъществен сложен  скрининг посредством новаторска техника за откриването му,  като е употребена също и общоприета електрокардиограма.

Специално за акцията бяха направени и наръчници за здравословно хранене с персонализирана 7 дневна диета при хората с нараснал холестерол, който бяха публикувани измежду посетилите пунктовете. Активно присъединяване в акцията взеха студенти от Медицинския факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас, лекарските асистенти и експертите по здравни грижи от Отделението по кардиология на „ Бургасмед “.

И нещо доста любопитно - по време на акцията групата студенти, които помагаха на мобилните пунктове в „ Бургасмед “ стигнаха до извода, че женското сърце бие приблизително с 8 удара на минута по бързо от това на мъжете.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР