Водещият кандидат за новия пост главен прокурор на ЕС Лаура

...
Водещият кандидат за новия пост главен прокурор на ЕС Лаура
Коментари Харесай

Забраниха на смелата прокурорка Лаура Кьовеши да напуска страната и да говори пред медиите

Водещият претендент за новия пост основен прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши е подложена на правосъден надзор в родината си Румъния, оповестява локалната преса, базирайки се на правосъдни източници, написа banker.bg.
Бившият началник на Националната дирекция за битка с корупцията е получила възбрана за овакантяване на страната.
Тя е била разпитвана в продължение на шест часа и половина. На излизане от следствието Кьовеши е декларирала, че към този момент не ѝ е позволено да беседва с медиите.
"Не ми е разрешено да споделям нищо за случилото се тук, през днешния ден или по този случай. Прокурорът по делото ми забрани да приказвам с пресата за преписката ", разяснила Лаура Кьовеши пред репортерите.
По думите ѝ дейностите на прокурорите са опит да ѝ запушат устата и демонстрират, че някои хора мощно са се обезпокоили от опцията да бъде определена на основен прокурор на Европейски Съюз.
Както е добре известно, Европейският парламент мощно поддържа Кьовеши за новия пост. Съветът на Европейски Съюз застана зад френския претендент Жан-Франсоа Бонер. В момента се организират неофициални договаряния сред двете институции, които би трябвало да дефинират кой ще е първият основен прокурор на Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР