Водещият френски тенисист Гаел Монфис отказа участие на турнира в

...
Водещият френски тенисист Гаел Монфис отказа участие на турнира в
Коментари Харесай

Монфис се контузи и е под въпрос за Australian Open

Водещият френски тенисист Гаел Монфис отхвърли присъединяване на шампионата в Оукланд (Нова Зеландия) поради мускулна контузия на бедрото. Монфис трябваше да стартира в първия кръг на следващия ден против сънародника си Юго Юмбер, само че поради болките ще пропусне конкуренцията. Той беше сменен в главната скица от Пабло Куевас (Уругвай), "щастлив губещ " от квалификациите.

.@Gael_Monfils has unfortunately withdrawn from the 2019 ASB Classic due to an injury in his leg. He will be replaced by lucky loser, @PabloCuevas22 pic.twitter.com/SwsltH7EZs
— ASB Classic (@ASB_Classic) January 7, 2019
"Имам болки в бедрото в последните два дни, тъй че няма да мога да играя. Много скърбя, тъй като одобрявам града и почитателите тук, само че ми се постанова още веднъж да се откажа ", изясни Монфис, който за трети път няма да играе в шампионата по здравословни аргументи, макар че е декларирал присъединяване.

Монфис не е сигурен и за започващото на 14 януари Открито състезание на Австралия. Той ще премине проучване на ядрено-магнитен резонанс на следващия ден, след което ще има повече изясненост за сериозността на контузията му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР