Водещият доставчик на решения за киберсигурност в световен мащаб (NASDAQ:

...
Водещият доставчик на решения за киберсигурност в световен мащаб (NASDAQ:
Коментари Харесай

Веселин Троянов поема ръководството на Check Point Software Technologies за България

Водещият снабдител на решения за киберсигурност в международен мащаб (NASDAQ: CHKP) отваря местна конструкция в България. Веселин Троянов , който има повече от 13 години опит в IT сферата, ще ръководи бизнеса на локално равнище. Той ще дава отговор за развиването на бизнеса у нас, укрепването на пазарните позиции, както и ускоряването на растежа на компанията в България.  „ Развълнувани сме, че Веселин ще управлява бизнеса в България. Той идва с богат опит в построяването и развиването на бранш продажби, дълбоки знания за индустрията и мощни лидерски умения. Вярвам, че наличието на професионален и стимулиран локален екип ще обезпечи вярната поддръжка за нашите сътрудници и клиенти. “, разяснява назначението Янис Гикас, началник на Check Point Software Technologies за България, Румъния, Гърция и Кипър . Ще се фокусираме върху своите сътрудници, като им дадем опция да разширят портфолиото си от артикули за сигурност, споделя от своя страна Веселин Троянов и обрисува кои са новите условия към цифровата инфраструктура на всяка компания и нейните чиновници. 

- Постави ли Covid-19 пандемията на тестване киберсигурността на фирмите у нас?

-  Пандемията сложи на тестване цифровата сигурност на фирмите освен у нас, само че и в целия свят. Някои бизнеси бяха готови и реагираха бързо на нужните преструктурирания и тотална промяна на просвета на работа, други не толкоз. Промените са световни, бързи и се популяризират при редица промишлености. Ставаме очевидци на динамични трансформации, които вместо за няколко години, се случват в границите на няколко седмици, а това, несъмнено, слага на тестване и киберсигурността на всеки бизнес.

- Какви са провокациите, свързани със сигурността, които стоят пред фирмите?

- Предизвикателствата се оказаха доста и то на разнообразни равнища в организациите. Динамичните промени слагат напълно нови условия към инфраструктурата на всяка компания и към нейните чиновници. Повишената подвижност и отдалечената форма на работа изискват безкомпромисна и цялостна IT отбрана. Трансформацията наложи чиновниците да се приспособяват бързо, да се срещнат, да разучат и свикнат със актуалните цифрови принадлежности, които „ новото обикновено “ постанова. Компаниите, въпреки това, трябваше да реагират с образования за цифрова сигурност, които да приготвят чиновниците за тази промяна.

- Има ли растеж на хакерските атаки у нас от началото на пандемията?

- Според отчета за кибер закани на Check Point, единствено през последните 6 месеца, една организация в България е атакувана приблизително 570 пъти седмично. Данните ни демонстрират и че 91% от злонамерените файлове в България са доставени посредством е-поща, което удостоверява значимостта на предварителната отбрана и потребността от образование на чиновниците.

- Какви са последните трендове в киберсигурността, които ще бележат новата 2021 година?

- Последните основни трендове при IT сигурността са обезпечаването на отбрана на облачните технологии, „ домашният офис “ и отбраната на чиновниците, които работят отдалечено. Проучванията на Check Point демонстрират, че киберпрестъпността е разпознала тези трендове и ставаме очевидци на все по-чести офанзиви от злоумишлен програмен продукт от 5-то потомство. Визията на Check Point за предварителна защита на заканите и обезпечаване на сложна отбрана са това, което ни прави пионери в предотвратяването на кибер закани и е в унисон с философията на компанията - „ Secure your Everything “. Manager:

- Какви са проектите на Check Point за българския пазар?

- Откриването на конструкция на Check Point в България демонстрира ангажираността на компанията към локалния бизнес. Ще се фокусираме върху своите сътрудници, като им дадем опция да разширят портфолиото си от артикули за сигурност, да внедрят и показват капацитета на решенията на Check Point. У нас, организации от всевъзможен мащаб, минават през провокационен и динамичен развой на промяна към потреблението на облачни услуги от всевъзможен тип. Основната цел на Check Point за българския пазар ще бъде превеждането на клиенти и сътрудници през тази промяна и оттатък нея.

Мениджър Нюз

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР