Водещият български кардиолог проф. д-р Иво Петров обяви в студиото

...
Водещият български кардиолог проф. д-р Иво Петров обяви в студиото
Коментари Харесай

Сензация! Лекарство против краста лекува коронавируса?

Водещият български кардиолог проф. доктор Иво Петров разгласи в студиото на Българска национална телевизия, че ново лекарство дава очаквания за сполучливо лечение на COVID-19. " Имам вест. От няколко часа има ново предложение за лекарство за ковид. Това е Ивермектин, което се употребява за краста. Предполагам, че това лекараство Ивермектин го има в България. Ползва се във ветеринарната медицина ", разясни професорът. " В ранния етап може да се употребява хинин и други. В идващите етапи идват и противовъзпалетилните лекарства. Освен дистанцията и спазването на персоналната хигиена, което е най-важно да не се заразим, идва ред и на проучване на разнообразни лекарства. Търсим колкото по-малко вируса да бъде експониран. Ако кихнем аерозолите се разпостраняват на 8 метра, в случай че кашламе - на 4 метра, в случай че приказваме на към 2 метра. Има ексцентрични оферти - да се понижи говореното. Когато сме по-близко един до различен, сигурно би трябвало да носим маска ", добави проф. Петров.

Съвместно изследване, ръководено от Института за биомедицински открития в Университета Монаш в Мелбърн, Австралия, дружно с Института за болести и имунитет „ Питър Дохърти “ (Peter Doherty), откриха, че антипаразитно лекарство, наречено Ивермектин, е в положение да убие новия ковид за 48 часа, написа испанското издание " 20 минутос “, представено от уеб страницата bulgaros.ovh. „ Установихме, че даже единствено една доза може да отстрани цялата вирусна РНК в границите на 48 часа “, разясняват откривателите, чиято работа е оповестена в списание Antiviral Research. Това е антипаразитно лекарство, утвърдено от Американската организация по медикаментите (FDA), което също е потвърдено, че е дейно против необятен набор от вируси, в това число ХИВ, денга, грип и зика. Експертите предизвестяват, че би трябвало да се създадат няколко теста, преди да бъде реализиран крайният резултат. „ Ивермектин е едно от най-широко употребяваните медикаменти за попречване на зараза и се смята за безвредно лекарство. Сега би трябвало да определим дозата, която може да се употребява при хора, това е идната ни стъпка “, акцентират специалистите. Ивермектин се употребява при кучета и котки за лекуване на разнообразни болести. Това е едно от най-широко употребяваните медикаменти за попречване на зараза с дирофиларии при кучета (също се употребява при котки за същата цел, само че в по-малка степен).

Използването на Ивермектин за лекуването на Covid-19 ще зависи от резултатите от по-нататъшни предклинични проби и в последна сметка клинични изпитвания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР