Водещият акционер в Софарма и издател на Клуб Z Огнян

...
Водещият акционер в Софарма и издател на Клуб Z Огнян
Коментари Харесай

Издателят Огнян Донев осъди прокуратурата за незаконно обвинение

Водещият акционер в " Софарма " и издател на " Клуб Z " Огнян Донев осъди прокуратурата поради следствието за пране на пари, по което беше обвинен от 2011 до 2013 година Присъденото компенсации за поддържане на нелегално обвиняване е 72 000 лв.. Това е адвокатският хонорар, който той е платил, с цел да бъде защитаван по формирано досъдебно произвеждане, по което е притеглен като обвинен за пране на пари, оповестява " Капитал ".

Става дума за делото, с което прокуратурата се намеси в договорката за " Труд " и " 24 часа ". По него Огнян Донев и Любомир Павлов бяха упрекнати в пране на пари от документна машинация - акционерно съглашение, с което се разпределят дяловете в двете издания.

Разследването се водеше от някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото. По него наблюдаващ прокурор е бил и претендентът за основен прокурор Иван Гешев, само че откакто отхвърля да упрекна Донев и Павлов, той е заменен с различен обвинител, написа " Капитал " Обвиненията станаха причина да бъдат блокирани дяловете на двамата издатели и по този начин те нямаше по какъв начин да ги продадат.

В последна сметка следствието е прекъснато през 2013 година, а постановлението е доказано от съда. Огнян Донев сега е обвиняем по обвиняване за укриване на налози, а разследванетон датира още веднъж отново от 2011 година. Делото приключи с оправдателна присъда на първа инстанция.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР