*** Водещите вечерни новини на 25 януари *** Руските въоръжени

...
*** Водещите вечерни новини на 25 януари *** Руските въоръжени
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия започна военни маневри близо до Украйна и в Крим; Pfizer/BioNTech разработиха ваксина за „Омикрон“

*** Водещите вечерни вести на 25 януари ***

Руските въоръжени сили започнаха през днешния ден нова поредност учения покрай Украйна и в анексирания Крим. В маневрите вземат участие 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, съобщи Франс прес, като се базира на съветски осведомителни организации.

Ученията включват разнообразни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, сподели командващият войските в Южния боен окръг Александър Дворников.

***

НАТО сподели през вчерашния ден, че слага в подготвеност войски и укрепва Източна Европа с още кораби и изтребители. Ройтерс прави обзор на това къде има ситуирани сили на Алианса.

По региони:

***

От Кремъл реагираха на информациите, че Съединени американски щати са в подготвеност да изпратят 8500 бойци в Източна Европа във връзка обтегнатите връзки сред Русия и Украйна, оповестиха международните организации.

„ С голямо безпокойствие следим дейностите на Съединени американски щати. В момента Съединените щати съществено ускоряват напрежението “, разяснява по време на конференция представителят на съветския държавен глава Дмитрий Песков.

Както стана ясно през днешния ден, американското министерство на защитата заяви, че към 8500 бойци са в нараснала подготвеност да бъдат ситуирани доста бързо в Европа, в случай че НАТО задейства силите си за бързо реагиране.

***

***

Премиерът на Полша съобщи, че е смутен от немската реакция на съветското скупчване на войски по границата на Украйна.

Конкретен мотив за коментара му станаха медийни известия, че Германия е блокирала военна помощ от Естония за Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Американският ежедневник "Уолстрийт джърнъл " писа, че Берлин отхвърля да издаде разрешителни за експорт на създадени в Германия оръжия за Украйна, която се приготвя за евентуално съветско навлизане.

***

Този път ограниченията са като удар с рапира - удрят тъкмо там, където би трябвало и тъкмо в нужния миг. Целите са ясни - запазване на здравето, незадръстване на лечебните заведения, неналагане на цялостен локдаун. Това написа в профила си във Facebook математикът от Българска академия на науките и някогашен член на НОЩ проф. Николай Витанов.

***

Pfizer и BioNTech оповестиха, че са създали нова ваксина, особено за разновидността Омикрон на COVID-19, заяви CNN.

Те започват клинични проучвания, които да потвърдят нейната сигурност и успеваемост, както и какъв имунен отговор провокира медикаментът - както като първична ваксина, по този начин и като бустерна доза. Ваксината ще бъде тествана измежду 1420 здрави възрастни на възраст от 18 до 55 години, допълниха от двете компании.

***

Област Ловеч записва нов връх с 203–ма диагностицирани с Коронавирус за едно денонощие. Средната заболяемост в района към този момент е съвсем 1 150 на 100 000, само че към този момент здравните управляващи не подхващат нови ограничавания.

***

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) оповестиха, че стартират серия от правосъдни каузи и административни процедури против дискриминационното отношение към сектора, оповестиха от двете организации.

***

Тричленен състав на Върховния касационен съд остави в действие решението на Апелативен съд - Велико Търново по делото за убийството на 18-годишния Алекс от гр. Бяла, оповестиха от пресцентъра на съда.

Присъдата за подсъдимия е четири години и шест месеца затвор. Решението е дефинитивно.

***

Окръжна прокуратура - Разград управлява досъдебно произвеждане във връзка със случай на умряли стара жена и мъж в града.

Разследването е стартирано откакто в жилище, намиращо се в центъра на Разград, са открити телата на 88-годишна жена и 62-годишен мъж. От осъществените в началото огледи не са открити данни за осъществено по отношение на тях закононарушение.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР