*** Водещите вечерни новини на 19 януари *** Висшият съдебен

...
*** Водещите вечерни новини на 19 януари *** Висшият съдебен
Коментари Харесай

Водещите новини! Цацаров започва работа в прокуратурата, която го разследва; какво казаха медиите в Македония за визитата на Петков

*** Водещите вечерни вести на 19 януари ***

Висшият правосъден съвет възвърне Сотир Цацаров като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Това се случи през днешния ден на съвещание на прокурорската гилдия на съвета.

Същевременно ВКП го ревизира по сигнал, подаден от самия него, с който той изиска от прокуратурата да реши дали е направил закононарушение до момента в който беше началник на КПКОНПИ.

В понеделник той публично подаде оставка като началник на комисията, откакто му беше лишен достъпът до класифицирана информация.

***

Известният готвач Андре Токев, който бе хванат да кара след приложимост на алкохол и без джанти на джипа си, влиза в пандиза.

***

Рашков разяснява, че го смятат за разкрито. Коментар на министъра и за Цацаров, и за следствието против Горанов.

***

Седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година, оповестява БНР. Това е открила инспекция на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

От общо 291 лица, проверявани по сигнали за нелегално подслушване, 141 са свързани с митингите през лятото на 2020 година против основния прокурор Иван Гешев и някогашния министър председател Бойко Борисов. За 128 инспекциите са завършили, а за останалите не престават.

***

Посещението на българската държавна делегация отпред с премиерa Кирил Петков в Скопие през вчерашния ден е водеща тематика на онлайн издания в Република Северна Македония. Сред акцентите, които извеждат македонските медии от вчерашните диалози на Петков с сътрудника му Димитър Ковачевски, са това, че България приема потреблението на късото име Северна Македония, както и проектът да се осъществя за два месеца самолетна връзка сред София и Скопие.

***

Приключи събирането на доказателства за тежкия пътен случай на автомагистрала "Струма " и следствието е към своя край. Към сегашния миг е събран голям размер от доказателствен материал, нужен за изясняване на обективната истина, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от Българска телеграфна агенция.

***

„ Когато болният идва в незабавното поделение за Коронавирус, той не идва самичък, придружаван е от един-двама близки. Влиза единствено болният обаче, а огромна част от тези, които са към него, не се карантинират и се изпускат “, изясни Кючуков.

***

Главният изпълнителен шеф на Пфайзер Алберт Бурла показа, че още "няколко години " ще живеем с вируса, само че евентуално още тази пролет ще настъпи преломен миг и ще можем да върнем някаква част от "нормалния си живот ".

***

Насилието в последните години в обществото ни закупи ужасяващи размери. Познавах я персонално, страховит човек беше. Като че ли в последните години насилието ни съпътства на всички места. Просто би трябвало да има предварителна защита и такива неща да не се случват.

Това показа в студиото на "Лице в лице " по Би Ти Ви здравният министър проф. Асена Сербезова във връзка със зачестилата експанзия над медицински лица и убийството на собственичката на верига аптеки в Русе.

***

Доста бързо развитие…

***

Вторият наследник на кралица Елизабет II, принц Андрю, деактивира профилите си в обществените мрежи, до момента в който в Съединени американски щати против него се води гражданско дело за полово посягане.

Обвинителката му Виктория Джуфре съобщи, че е правила секс с принца, когато е била на 17 години, откакто се е срещнала с него посредством починалия американски финансист и наказан педофил Джефри Епщайн. Принцът отхвърля обвиняванията, само че загуби делото за отменяне на гражданския иск.

Решението за отнемане на някогашния водач на хеликоптер от Кралските военноморски сили от почетните му военни звания е взето от кралицата и висши членове на кралското семейство.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР