Водещите политически партии в Германия - лявоцентристката Германска социалдемократическа партия

...
Водещите политически партии в Германия - лявоцентристката Германска социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Водещите партии в Германия започват предварителни коалиционни преговори

Водещите политически партии в Германия - лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП) и консервативния блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) стартират обособени договаряния в неделя с две други обединения, изследвайки опциите за сформиране на трипартийна коалиция, съобщи ДПА.

В парламентарните избори, извършени преди седмица, социалдемократите надвиха над консерваторите, които означиха най-лошите изборни резултати в историята си.

Въпреки успеха на ГСДП обаче, по принцип всяка от двете огромни партии би могла да поведе идващото държавно управление, в случай че получи поддръжката на " Зелените " и пробизнес насочената Свободна демократическа партия (СДП) - належащо изискване за набиране на парламентарно болшинство.

Представители на ГСДП ще проведат обособени двустранни договаряния със " Зелените " и свободните демократи през днешния ден. По-късно денем се възнамерява ХДС/ХСС да се срещне със СДП, с която в предишното са управлявали дружно.

Двете по-малки партии, сред чиито платформи има огромни разлики, към този момент разговаряха в петък и показаха подготвеност да реализират някаква форма на консенсус за съставяне на по-широка коалиция.

До края на годината би трябвало да бъде готово да поеме властта трипартийно държавно управление на Германия, ръководено от Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Това декларира съпредседателят на партията Норберт Валтер-Борянс в изявление, оповестено в събота и представено от Ройтерс.

" Правителството би трябвало да е налице до края на годината. Това е осъществимо ", споделя той пред в. " Велт ам зонтаг ". По думите му ГСДП желае коалиция със зелените и свободните демократи, в която " тримата сътрудници привнасят своята тежест ", като договарянията с тях ще стартират през октомври и ще приключат през декември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР