*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на

...
*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на
Коментари Харесай

Водещите новини! САЩ—Китай напрежение около Тайван. Бойко Ноев: Във взривовете у нас винаги са присъствали руснаци


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 2 август ***

 

„ 100 % съм сигурен, че съветски сътрудници стоят зад гърмежа в склада ми “, съобщи българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев пред в. " Гардиън ", съобщи Българска телеграфна агенция. Пред  британското издание Гебрев сподели, че детонацията в неделя е следващата офанзива против него на сътрудници на съветското военно разузнаване ГРУ.

„ Няма метод това да е случайност, в постройката не е имало нищо, което да избухне без външна интервенция ", съобщи в телефонно изявление за " Гардиън " българският оръжеен търговец, за който се допуска, че през 2015 година е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ".

***

„ Сред множеството от 10 случая с гърмежи на муниции у нас е потвърдено наличието на съветски жители. Те са участвали по времето на или са били съпричастни към гърмежи и в други страни, в частност Чехия. Доказано са участвали и евентуално взели участие в отравянето на Скрипал (Сергей Скрипал, някогашен офицер от съветското военно разузнаване - б.р.) във Англия ".

Това заявипред бТВ специалистът и някогашен боен министър Бойко Ноев.

***

„ Не ние сме си спрели доставките на газ. Той спря, тъй като Русия стартира нападателната си и с нищо непредизвикана война против Украйна “.

Според него „ премиерът- президент Радев ” ще се опита да промени геополитическата ориентировка на страната. „ Това ще стане тихомълком. Неговата съществена концепция е последователно да ерозира доверието на българите в демокрацията като една добра система за държавно устройство, изключително като се има поради, че сме една народна власт в детска възраст – ние нямаме рефлекса да разбираме, че демокрацията я вършим сами ние и я израстваме ”.

***

***

***

Тайван приготвя бомбоубежищата си, защото възходящото напрежение с Китай и нахлуването на Русия в Украйна пораждат нови опасения за опцията от китайско нахлуване против демократичния остров, написа newsgossip24.

Китай счита Тайван за своя територия и е нараснал военната си интензивност във въздуха и морето към него. Тайван се заклева да се пази самичък и трансформира укрепването на защитата си в приоритет, като организира постоянни военни и цивилен учения.

***

***

***

Лидерът на терористичната мрежа Ал Кайда Айман аз Зауахири е бил погубен в Афганистан при нахлуване с дронове, осъществено от Съединени американски щати, оповестиха американски медии, представени от международните организации.

Според източник на Ройтерс интервенцията е извършена от Централно разузнавателно управление на САЩ в столицата Кабул, осведоми Българска телеграфна агенция. Това е най-големият удар против Ал Кайда от убийството на създателя ѝ Осама бин Ладен през 2011 година.

***

„ По моя заповед в събота Съединени американски щати организираха сполучливо въздушен удар в Кабул, Афганистан, при който беше погубен емирът на Ал Каида Айман аз Зауахири ", съобщи Байдън в къса тирада, произнесена от Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

„ Против Европейски Съюз е единствено Мицкоски, дружно с колегата си Димитър Апасиев, който върви по улиците на прилежаща страна за Илинден. Това е анти-ЕС компания, която пази непознати ползи. Северна Македония стартира договаряния с Европейски Съюз и няма да има връщане обратно, нито завиване наляво или надясно от европейския път, минимум на изток “, написаха от СДСМ.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР