*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2
Коментари Харесай

Водещите новини! Удариха с ракета българско село, има убит; Зеленски: Русия се стреми да ни заличи

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 2 март ***

 

Имаше два ракетни удара. Удариха българско село. Имаше военна част там. Един човек е погубен и един ранен “, заяви депутатът в локалния парламент на Одеска област Трифон Антов в ефира на бТВ.

По думите му „ в Одеса към този момент е умерено. В морето гърмяха, само че в самия град е умерено “.

„ Гледам модерна Отечествена война. Много е грозно това, което става в Харков и Киев. Моите приятели ми споделят “, споделя Антов.

Все по-голям е натиска на границата наоколо до Одеса. Ескалират и проблемите със снабдяването, има потребност от храна и облекла, споделя бесарабският българин.

***

Русия се стреми да заличи Украйна, историята и народа ѝ, съобщи във видеообръщение украинският президент  Володимир Зеленски.

Русия през вчерашния ден мина към удари по украинските градове и наподобява подготвена за нахлуване против Киев, а Западът стяга икономическата примка към Русия.

***

***

Още един съветски разузнавач и още един подкупен генерал…

***

***

„ В момента жестоки боеве се водят в Харков и Киев. Ситуацията е доста сериозна и всеки ден става по-лошо. Седми ден живеем в боязън “, сподели Терзивец.

***

***

Още рейсове с евакуирани от Украйна хора дойдоха на границата ни с Румъния при село Дуранкулак към 6 ч. тази заран.

***

Двама украински футболисти са изгубили живота си от началото на войната в родината им.

Трагичната вест беше доказана от международната организация на професионалните футболисти (ФИФПРО).

21-годишният бранител на " Карпати " Лвов Виталий Сапило е умрял, защитавайки Киев, след съветска офанзива по танка, в който се намирал.

25-годишният Дмитро Мартиненко, голмайстор на втора аматьорска дивизия на Киев с екипа на " Гостомел ", и майка му са починали след ракетен гърмеж в дома им, а 7-годишната сестра на Мартиненко е тежко ранена.

***

„ В тази връзка мнозина консуматори във виртуалното пространство използваха безвъзмезден симулатор в интернет, който предвижда какви ще са следствията, в случай че избухне нуклеарна бомба в който и да е град по света “.

***

Засега българските управляващи осведомят, че няма военна заплаха за страната ни, само че  в какво положения са бомбоубежищата у нас.

***

Важно да се означи: не се анулират честванията, анулират се единствено веселбите – два концерта. 

Той посочи, че е отменил единствено двата концерта, които бяха планувани за откритата сцена пред общинската администрация, с думите " Хората умират на 400-500 км по права линия, няма по какъв начин да има концерти “. Всичко останало в програмата остава, сподели още кметът.

***

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие на следващия ден в тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник - Трети март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България. Това оповестиха от държавната пресслужба.

***

Руската металургична компания " Северсталь " съобщи, че стопира доставките си в Европа, откакто Европейски Съюз наложи наказания на главния ѝ акционер, металургичния магнат Алексей Мордашов, написа Нова телевизия.

***

Две години след първите случаи на коронавирус хората наподобява от ден на ден привикват към живота в пандемия.

***

Първата в света ваксина против COVID-19 на растителна основа - въз основата на тютюневото растение, получи утвърждение от здравните управляващи на Канада.

***

Първото броене на София след Освобождението регистрира 20 501 поданици на столицата. Това описа в изявление за Българска телеграфна агенция Вера Бонева, професор по история на България и музеология в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ).

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР