*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27
Коментари Харесай

Водещите новини! Джонсън крои таен план за алтернативен ЕС. Уволниха 115 руски войници, отказали да се бият в Украйна

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 27 май ***

 

Британският министър председател Борис Джонсън е предложил да бъде основан нов стопански и боен съюз като опция на Европейския съюз, оповестява в. " Кориере каузи Сера ".

Той е показал за първи път концепцията си на украинския президент Володимир Зеленски при визитата си в Киев на 9 април. Това значи, че Джонсън замисля тайния си проект към този момент повече от месец.

Предвижда се водач на новата европейска общественост да е Англия, като тя ще включва също Украйна, Полша, Естония, Латвия, Литва, а на по-късен стадий - и вероятно Турция.

***

Руски боен съд в южната република Кабардино-Балкария призна за законно уволнението на 115 военнослужещи, оспорили отстраняването си от армията заради отвод да вземат участие в офанзивата в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това наподобява е първият публично доказан случай, когато съветски бойци отхвърлят да водят война в акцията на Москва в Украйна, почнала на 24 февруари.

***

Руските военнослужещи - Александър Алексеевич Иванов и Александър Владимирович Бобикин са упрекнати, че са обстрелвали цивилна инфраструктура с ракетна артилерийска установка за залпов огън. И двамата бойци се признаха за отговорни по време на правосъдното съвещание, състояло се в Котелевския областен съд.

***

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да спре да си играе с Русия и да наложи на Москва по-тежки наказания, които да сложат завършек на " безсмислената война " в Украйна, съобщи Ройтерс.

***

Силен вятър нощес разшири двата пожара в региона на Илийна река в Рила планина и огънят в този момент  е на повърхност от към 150 декара в гора, сподели тази заран за БНР началникът на Противопожарната работа в Рила Стефан Тахтаджийски.

И през днешния ден, трети ден, към 80 пожарникари, горски служащи, чиновници на Природен парк " Рила " са на терена и не престават гасенето. 

И двата пожара са на труднодостъпно място, на към 1800 -1900 м надморска височина. Гаси си единствено на ръка, споделя Тахтаджийски.

***

Движение за права и свободи е фокусирано единствено върху отбраната на своя народен представител Делян Пеевски. Фокусирайте се и върху други проблеми, сподели от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков по време на контрола.

***

***

***

Въпреки всеобщото ликвидиране на деца отпреди два дни…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР