*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 18

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 18
Коментари Харесай

Водещите новини! След жеста на Джамбазки нямало нужда да махат „фашисти“ от учебниците в Македония; Путин на военни учения

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 18 февруари ***

 

„ Случаят нанесе сериозен удар по имиджа и репутацията на България, изключително в подтекста на комплицираните взаимоотношения с РСМ. Реакциите в обществените мрежи бяха отрицателни и намекваха, че след този жест няма потребност да се отстраняват избрания като " фашисти " от учебниците по история в Македония. Джамбазки трябваше да бъде доста по-категоричен в извинението си и да се разграничи изрично от нацистката символика ", изясни проф. Стойков.

***

„ Склонен съм да имам вяра, че Джамбазки не е направил нацистки привет, само че той има репутационен проблем. Ако Мира (Радева) направи този жест, никой няма да сметне, че е нацистки привет и ще решат, че това е инцидентен жест. Но при него е израз на самото му мислене и един вид враждебна тирада “, разяснява в студиото на " Тази заран " медийният специалист Георги Лозанов.

Според него националистите не могат да схванат, че запазването на личната културна еднаквост не значи да си неприятелски към другите. Има разнообразни ползи, които могат да съжителстват.

За случилото се в този момент, принос имат и предходните произшествия с тирада на омразата към другите от страна на Джамбазки в Екологичен потенциал.

***

Руските сили за стратегическо въздържане ще проведат учения на 19 февруари, заяви Министерството на защитата.

Ученията ще бъдат следени от съветския президент Владимир Путин, допълват от министерството, като акцентират, че ученията ще се организират по авансово открит график.

***

Пентагонът изпраща у нас една рота с бронетранспортьори “Страйкър ”, които са основани в Германия. Новината беше доказана от американския министър на защитата Лойд Остин. Той означи, че силите на Вашингтон идват в България за взаимно обучение.

„ Бих желал да изкажа своята благодарност към България, която през днешния ден се съгласи да одобри рота с бронетранспортьори “Страйкър ”. Тези бойци ще изоставен Германия в околните няколко дни и ще оказват помощ за гарантирането на готовността и оперативната съгласуемост с България като наш съдружник в НАТО ”, сподели Остин по време на конференция в Брюксел, представен от пресслужбата на американското министерство на защитата. 

***

***

Нарастване на напрежението и предстоящи провокации. Така вижда обстановката в Украйна сега българката Соня Мартинюк, която е омъжена за украинец и живее в Киев.

„ Вчера още сутринта се готвеше провокация от страна на терористичните групировки в Източна Украйна. От сутринта по малките екрани посочваха колони с военни в някаква горичка. А терористичните групировки споделяха, че украинците се готвят за нахлуване ”, изясни Соня Мартинюк.

Тя напомни, че през 2015 година украинският парламент дефинира ДНР и ЛНР за терористични групировки.

***

България отбелязва 149 години от гибелта на Васил Левски.

***

Днес по време на парламентарния надзор въпрос зададе националният представител Красимир Вълчев.

Той попита финансовия министър Асен Василев по отношение на проектите и поетите задължения за промяна на бранша енергетика и по-конкретно за въглищните централи.

***

„ Аз също задавам въпрос: кое обуславя разноските на Прокуратурата за почивни бази и образование да са два пъти повече от общата стойност на средствата за съдилищата? “

***

Припомняме, че преди дни министър председателят Кирил Петков влезе със лист от 19 имена на разпит във Върховната касационна прокуратура. Пред публицисти Петков сподели подаръчната торбичка с документи, като посочи, че 10 от 19-те имена са обществено известни.

***

Протестиращите против наложените поради КОВИД-19 ограничавания не се разпръснаха и свиреха предизвикателно с клаксони, откакто полицията заплаши да разпръсне продължаващия близо три седмици акция. Камиони с служители на реда дойдоха наоколо до Народното събрание и служащи издигнаха спомагателни заграждения към държавни здания. Освен това силите на реда блокират огромна част от центъра, с цел да попречат на протестиращите да получат подкрепления.

***

По първични данни се  издирват минимум 11 души, които са били на борда на кораба „ Еврофери Олимпия “, запалил се, до момента в който плавал сред Гърция и Италия, оповестява бТВ.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР