*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12

...
***
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12
Коментари Харесай

Водещите новини! Българският износ на електроенергия е рекорден. Украйна ще възстанови всички окупирани територии


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 12 септември ***

 

В момента българската енергетика е натоварена до рекордни равнища. Износът е рекорден и това затвърждава позициите на България като районен център. Противно на политическото говорене и тълкования - място за суматоха няма.

***

Той отговори и на обвиняванията на политическите съперници, че по веригата се губи 1 лев на литър гориво и в случай че те вземат властта, бензинът ще бъде 2,70 лв..

„ Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам по какъв начин ще създадат бензина 2,70 лв. “. 

Василев направи прилика с цените в Унгария, Италия и Румъния, където са другите рафинерии на Лукойл – а те оферират нефт на същите цени. „ И там ли крадат по левче? “, попита резонно той.

***

200 дни след началото на войната контраофанзивата в Украйна продължава.

Той акцентира, че Украйна в никакъв случай не споделя какво тъкмо има намерение да прави като контраатака. 

Тагарев разяснява и това, че цялото внимание беше ориентирано на юг към Херсон и добави, че Русия явно се е хванала на тази концепция. 

Той изясни, че е станало ясно, че руснаците не могат да завземат Харков.

***

Държавата в лицето на служебната власт стартира подготовка по оповестяването на търг за интернационален вложител и оператор, който да се заеме с оздравяването на Топлофикация-София, съобщи кореспондент на Novini.bg

***

Близо 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Те са работили в услуга на това лице по един или по различен метод, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев в Министерския съвет във връзка инспекцията за Георги Семерджиев. 

При тежката злополука на бул. " Черни връх " починаха две млади дами.

***

Вероятно някои популисти ще се опитат да припишат и този триумф на служебното държавно управление у нас, както е съвременно сега…

Природният газ в Европа поевтиня с 5,43 % към 10:00 часа българско време през днешния ден, демонстрират данните от лондонската борса ICE.

Към момента фючърсите за октомври на хъба TTF в Нидерландия се търгуват при 195,85 евро за мегаватчас - към 1980 $ за 1000 куб. метра.

***

***

По думите му контранастъплението на Киев, по време на което са отвоювани близо 3000 кв. км територии, е минало " по-добре от предстоящото ".

***

И без това ниското доверие на войските във висшето военно управление на Русия евентуално ще се утежни още повече след отстъплението в Харковска област, разяснява английското разузнаване в ежедневния си отчет, представен от съветската работа на Би Би Си.

Поради украинската атака Русия е изтеглила войските си от Харковска област на запад от река Оскол, оставяйки единствено изолирани огнища на опозиция в този бранш, съгласно същия отчет. От сряда насам Украйна си върна територия, която е най-малко два пъти по-голяма от Голям Лондон.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР