*** Водещите новини на 9 юли *** Георги Семерджиев остава в

...
*** Водещите новини на 9 юли ***
Георги Семерджиев остава в
Коментари Харесай

Водещите новни! Георги Семерджиев пред съда: Не зная защо съм тук, бях отвлечен и още...

*** Водещите вести на 9 юли ***

Георги Семерджиев остава в ареста, това реши Софийският градски съд. Той е упрекнат за тежката злополука на бул. " Черни връх ", станала на 5 юли вечерта и при която починаха две почтени млади жена.

Днес в съда Семерджиев разгласи, че не помни нищо и че е бил похитен.

*

Съпругата на Бойко Рашков е аварирала в София

Съпругата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков претърпя злополука в София.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. „ Г. М. Димитров “ и ул. „ Драган Цанков “ през днешния ден следобяд. Другият участник в злополуката, мъж от Смолян, е минал на червен сигнал, измамен от светещата в зелено секция за дясно.

*

Продължава и профилираната полицейска акция против нарушителите на пътя.

9212 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11970 водачи и пасажери. До момента са формирани 2424 фиша и 755 акта за открити административни нарушавания, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Мъж се опита да прегази граничен служител на реда

Мъж се опита да прегази с автомобила си граничен служител на реда, откакто отхвърли да спре на стоп палка на “Гранична полиция ”.

В събота по обяд чиновниците на реда получили сигнал за това, че колата на 52-годишен лидер от София превозва незаконни мигранти. На контролно-пропусквателен пункт преди село Маринка, граничните служители на реда подали сигнал, само че лидерът не се подчинил и при потегляне на заден ход, щял да прегази еднообразен чиновник. Последвала гонка към 40 минути, наложило се да бъдат употребявани стоп- патрони, след което автомобилът с видинска регистрация бил наложително спрян на пътя Черноморец-Созопол. Вътре били открити 7 незаконни мигранти от Сирия.

*

Кирил Петков разгласи: Пътят ще е доста дълъг, само че смяната ще пристигна

Аз съм доста горделив от целия тим на " Продължаваме промяната ". Ние спазихме обещанията си. Ние обещахме нулева приемливост към корупцията, обещахме да следваме верния път към смяната и макар че беше доста по малко, в сравнение с ние си представяхме, поглеждайки обратно нито едно решение не наруши тъкмо това заричане. Ние имаме вяра, че в действителност пътят ще е доста дълъг, няма да бъде един, шест месеца или няколко години, ще бъде години напред. Но в случай че съблюдаваме същия този принцип, аз имам вяра, че тази смяна, която сме дали обещание, ще я стигнем.. Това съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков в предаването „ Защо, господин министър “ по БТВ.

" Борихме се в действителност доста. Всъщност въпросът е кой желае да бъде в идващото ръководство и кого ние бихме позволили. Когато приказваме за марки като Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи – това са неодушевени думи. Всъщност зад всяка една от тези думи стои човек и дано ги кажем кои са хората, които действително взимат решения. Зад ГЕРБ стои господин Борисов, зад Движение за права и свободи стои господин Пеевски, зад Има Такъв Народ стои господин Слави Трифонов с неговия другар Орлин Алексиев. И в действителност въпросът беше подготвени ли сме да седнем дружно на една маса с един от тези хора. Както през днешния ден Борисов сподели: „ аз съм великодушен, давам трима депутати “. Това значи, че тези депутати не взимат никакви решения, единствено той ги взима напълно от позиция на това, което той е решил. И това, което ние взехме решение, е, че не сме подготвени и просто, тъй като не ги харесваме, не сме подготвени, тъй като аз персонално нямам доверие, че господин Борисов би желал да има правосъдна система, която може да го вкара в пандиза. Той би направил всичко допустимо, с цел да не се стигне до там, обикновено. Така че няма по какъв начин той да ни е сътрудник за смяната на правосъдната система и за смяната на антикорупционната политика ",обясни той.

*

Бойко Борисов с поредна порция рецензии към ръководещите

" Една къщурка за птици не са създали, една велоалея. Автомагистрала „ Тракия ” година и половина към този момент не се поддържа. Тя към този момент е рискова за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в спешната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше задоволително. Цяла предизборна акция построиха върху Автомагистрала „ Хемус ", това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

" Те знаят какво са създали. Знаят за цялостния си неуспех и знаят, че би трябвало бързо да избягат ", уточни Борисов.

Асен Василев и Кирил Петков му дадоха отговор

Парламентарното време е доста добре да се даде. Това заяви Асен Василев в отговор на журналистически въпрос за опцията за приемане на значими закони през идната седмица, до момента в който тече процедурата за връчване на втория и третия мандати.

Четири от законопроектите към този момент са в Народното събрание, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възобновяване и резистентност, сподели министърът на финансите в оставка.

„ Бойко Борисов чете този отчет (доклада на АДФИ и за автомагистрала „ Хемус “), както дяволът евангелието “. Това сподели пред БТВ премиерът в оставка Кирил Петков в отговор на думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев, тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на „ Хемус “. Една година рашковщината шестваше и лъжата против нас бе съществена вест “, съобщи водачът на ГЕРБ.

*

Расте броят на случаите на COVID-19 у нас

Хиляда и пет нови случая на ковид са били регистрирани през последното денонощие в България. Починали са двама инфектирани, демонстрират данните от Единния информативен портал.

Близо 60 % от новозаразените не са имунизирани против COVID-19 (не са със приключен имунизационен курс). 

Доц. Гломб с предизвестие за новия вид на COVID-19: Десетократно по-заразен е от китайския

COVID-19 се завърна – обратно на упованието, броят на заболелите у нас нараства и в разгара на лятото. 1005 са новите случаи през последното денонощие в България. Починали са двама инфектирани, демонстрират данните от Единния информативен портал. Министерството на здравеопазването върна маските в лечебните заведения у нас. По тематиката в предаването  " Говори в този момент " по Българска национална телевизия беше Любомира Николаева- Гломб, завеждащ поделение " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Две години е прекомерно къс период, с цел да предвиждаме, че вирусът ще прояви сезонност. Всеки един човек беше изцяло доверчив за него. Вероятно и тук ще се очертае сезонност, само че след години, счита доцент Гломб.

**

Русия се готви за огромна атака в Украйна, сподели през днешния ден в постоянната си оценка за хода на спора Институтът за проучване на войната, представен от УНИАН.

Руските въоръжени сили не престават да организират по-ограничени настъпателни дейности, с цел да попречат на украинската войска да овладее самодейността, съобщи американският мозъчен концерн. По негови данни съветската формация в Луганска област, Източна Украйна, възвръща своята боеспособност и натрупа сили за по-нататъшна атака.

" Когато съветското военно командване реши, че се е подготвило задоволително за възобновяване на по-голяма настъпателна интервенция, то най-вероятно ще продължи с широкомащабно нахлуване с повече войски и по-голяма непримиримост, в сравнение с в този момент. Изходът от оперативната пауза може да бъде еволюционен и да не бъде видян незабавно ", предвижда Институтът за проучване на войната.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР