*** Водещите новини на 6 февруари *** Енергийният министър: Има координирана

...
*** Водещите новини на 6 февруари ***
Енергийният министър: Има координирана
Коментари Харесай

Водещите новини! Отново ще изслушат Цацаров в НС, има ли атака срещу Булгаргаз и още...

*** Водещите вести на 6 февруари ***

Енергийният министър: Има координирана офанзива против националния интерес на България

Има координирана офанзива против националния интерес на България. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов на ексклузивен брифинг.

Припомняме, че през вчерашния ден Румен Овчаров сподели, че „ Булгаргаз “ са сключили договорка за 60 хиляди мегават часа природен газ с Румъния и остро подлага на критика ръководещите. Николов дефинира това като координирана офанзива.

„ През последните дни бяхме с сътрудниците от министерството в Азърбайджан. С безкрайна изненада през последните 24 часа от тази аудиенция установихме, че до момента в който сме отвън България пристрастеностите по отношение на „ Булгаргаз “ и спекулациите не стопират, а в противен случай “, споделя Николов.

*

Шефът на Булгартрансгаз: В петък са изтъргувани 60 000 мегаватчаса газ, от които 37 400 от "Булгаргаз "

В петък през газов хъб "Балкан " са изтъргувани общо 60 000 мегаватчаса синьо гориво, от които 37 400 от "Булгаргаз ". Това съобщи в предаването "Говори в този момент " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на "Булгартансгаз ", който е притежател на хъб "Балкан " - Владимир Малинов във връзка със абсурда със покупко-продажбите за търговия на газ с Румъния.

Във въпросния ден "Булгаргаз " е сключил 18 покупко-продажби, добави той.

Малинов разяснява, че съгласно настоящия еврорегламент всеки ползвател на преносната мрежа е задължен да поддържа балансовото си портфолио близо до нулата - т.е., не би трябвало да има огромни остатъци синьо гориво, нито огромен дефицит.



Светослав Делчев: Няма дупка от 200 млн. в "Булгаргаз ", мениджърският екип напусна непринудено

Няма дупка от 200 млн. лева в "Булгаргаз ", а сумата е преведена предплатено за съветския и азерския газ, който получаваме. Това разяснява някогашният член на управителния съвет на "Булгаргаз " Светослав Делчев пред Българска национална телевизия във връзка обвиняванията на енергийния министър Александър Николов, че в сдружението липсват въпросните финансови средства.

Светослав Делчев отговори и на обвиняванията на енергийния министър, че остарялото управление на сдружението е освободило целия мениджърски екип преди встъпването в служба на новия директорски съвет. Той посочи, че хората от мениджърския екип на "Булгаргаз " са поискали непринудено да изоставен сдружението откакто е станало ясно, че управлението се сменя.



Антикорупционната комисия в Народно събрание ще извика още един път за чуване Цацаров

Антикорупционната комисия в Народното събрание ще извика още един път за чуване Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в. Това изясни в предаването „ На фокус” по Нова телевизия ръководителят на комисията Михал Камбарев.

„ Цацаров ще го поканим още един път, с цел да го изслушаме за работата му за първото тримесечие на комисията”, съобщи Камбарев.

Той отхвърли обвиняванията, че затриват КПКОНПИ.

„ Ние не затриваме, а преструктурираме КПКОНПИ”, сподели Камбарев.



Проф. Витанов с предизвестие за пика на петата Коронавирус вълна

Релеватните трендове за вълната на Омикрон са два: трендът на повишение на броя на новите случаи и трендът на увеличение на заетите кревати в лечебните заведения. Двата тренда не са пречупени, тъй като вторият - този обвързван с лечебните заведения не е пречупен. Следователно не сме излезли от региона на пика на вълната. Това предизвести във Facebook математикът от Българска академия на науките и някогашен член на НОЩ проф. Николай Витанов.

"Заключение: оправяме се добре, само че още не сме излезли от зоната на пика и не трябва да се отпускаме. Помнете - всеки сюжет може да бъде дестабилизиран, в това число и този с излизането от зоната на пика ", добави той.



Новозаразените с Коронавирус у нас са 4737

Новите случаи с ковид през последното денонощие в България са 4737, а умрелите с диагноза Ковид-19 са 40. Това сочат данните от Единния информативен портал.

При направени 21 251 теста през вчерашния ден 22,2 на 100 са се оказали с позитивен резултат. Съответно 76,08 на 100 от новите случаи и 90 % от умрелите са при неимунизирани лица.

*

Разследването на нещастието на "Струма " потвърдило най-малко две неточности на водача

Шофьорът на рейса, който катастрофира на автомагистрала „ Струма”, възпламени се и в него починаха 46 души, е направил най-малко 2 неточности. Това сочи следствието досега. В предаването „ На фокус” по Нова телевизия ръководителите на следствието Марин Маринов и проф. Станимир Карапетков дадоха детайлности.

„ Не са налице предпоставки за привличане към наказателна отговорност на разположение, което да е в причинна връзка с този резултат. Основна отговорност за този резултат е на лидера на рейса. Минимум 2 нарушавания са установени от страна на лидера - скорост и надзор на транспортното средство”, изясни Маринов.

*

Виолета Комитова ще се кандидатира за кмет на София

Кандидатурата на ексслужебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова евентуално ще бъде издигната в идните локални избори за кмет на столицата. Това стана ясно от нейно присъединяване в Българска национална телевизия в предаването "Денят стартира с Георги Любенов ".

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група жители, които я потърсили и я увещавали да основат предприемчив комитет за издигане на нейната кандидатура. Тя ги питала за какво и от диалозите изяло, че доста я харесвали и одобрявали активността ѝ като длъжностен министър, изясни самата Комитова.

Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било в този момент на дневен ред да се приказва за локалните избори, само че позволи, че те можело и да се проведат предварително.

*

Разследване сподели по какъв начин "сляп " мъж от Рила кара незаконно такси

Незрящ по документи мъж кара и изкарва пари от нерегламентиран транспорт. Мъжът има ТЕЛК за нарушено зрение и 100 % непозната помощ, демонстрира следствие, съобщи Нова телевизия.

Мъжът е Борис Димитров от град Рила. По документи е незрящ – с 98 % нарушено зрение. Трябва да има и компаньон, тъй като в решенията му от ТЕЛК е посочено, че му е нужна 100 % непозната помощ. Това не му пречи да кара и да прави нерегламентиран транспорт.

*

Навършват се 10 години от наводнението в село Бисер

Със заупокойна молитва и мятане на венци и цветя в реката през днешния ден в харманлийското село Бисер означиха 10-годишнината от наводнението, при което починаха шестима души от селото.

Денят стартира с панихида, която отец Живко отслужи в локалния храм "Св.св. Кирил и Методий ". Традиционно, по-късно, близки на потърпевшите и хора от селото хвърлиха венци и цветя в р. Бисерска от моста над реката.

Областният шеф Катя Панева, кметът на община Харманли Мария Киркова и депутатът Георги Станков участваха на възпоминанието.

*

Почина детето, паднало в бунар в Мароко

Спасителната интервенция за 5-годишното дете в Мароко, което беше паднало в бездънен бунар, приключи с съдбовен край. Мароканските избавителни екипи извадиха тялото на момче късно вечерта в събота след упорита петдневна интервенция, оповестяват международните медии.

„ След трагичния случай, който коства живота на детето Раян Орам, Негово Величество крал Мохамед VI се обади на родителите на починалия, който умря след рухване в бунар “, се споделя в прессъобщение публикувано от кралския двор.

Съдбата на дребният Раян провокира вълна от съпричастност по целия свят. Спасителната интервенция стартира във вторник в дребния северен град Таморот, на 100 километра от град Eл Аайун. Бащата на 5-годишния Раян поправя дълбокия 32 метра бунар, когато за момент отклонява погледа си от детето и то пада.

*
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР