Водещите на сутрешното предаване на радио Комсомолская правда обсъдиха с

...
Водещите на сутрешното предаване на радио Комсомолская правда обсъдиха с
Коментари Харесай

Наистина ли бяхме толкова наивни? Защо Русия повярва на Запада, подписвайки Минските споразумения

Водещите на утринното предаване на радио " Комсомолская истина " разискаха с ръководителя на катедрата по политически науки и социология на университета " Плеханов " Андрей Кошкин сензационното изказване на Ангела Меркел

Изявлението на някогашния немски канцлер Ангела Меркел, че споразуменията от Минск са подписани единствено с цел да дадат време на Украйна да се приготви за военна борба с Русия, стана, от една страна, сензация, а от друга, единствено удостовери това, което всички към този момент знаеха. Думите на Меркел за следващ път демонстрираха, че Украйна е имала потребност от дипломатически ходове единствено с цел да се приготви за война.

С молба да разясняват разкритията на фрау Меркел, водещите на утринното предаване „ Какво ще стане “ по радио „ Комсомолская истина “ се обърнаха към специалиста от Асоциацията на военните политолози, ръководителят на катедрата по политически науки и социология в Плехановския университет Андрей Кошкин.

- Как гледахте на Минск-1 и Минск-2 тогава? — попита Иван Панкин. - Все отново цялата тази история сподели, че военните дейности би трябвало да приключат с безусловна победа на една от страните и сключване на капитулация. И в случай че има някакви мирни съглашения, това значи, че те ще продължат спора рано или късно...

- Да, през 2014 година трябваше да приключим триумфа си - Иловайск и Дебалцево ни дадоха такава опция. Но историята не търпи подчинителното въодушевление и в този момент няма смисъл да се споделя какво е трябвало да се направи. Речта на Меркел ми се коства доста сполучлива. Свързва се с думите на Порошенко. Той излезе и с политическо изказване, като сподели, че е подписал Минските съглашения, с цел да завоюва време и да построи нова войска в Украйна. И то тъкмо с цел да води война с Русия.

Когато в този момент Меркел сподели същото, доста ми хареса изявлението на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, че това може да бъде обект на интернационален съд. Искат да основат арбитражен съд против Русия, само че дано първо се разправим с Франция и Германия, които се явиха като гаранти на Минските съглашения! Оказва се, че те са знаели авансово, че подвеждат цялата международна общност с подписването на тези съглашения.

Те упорстваха за осъществяването им, само че в действителност готвеха анти-Русия от Украйна. Натъпкаха я с оръжие, военна техника, раздраха всичко, което е обвързвано с Русия в идеологически и филантропичен проект. А откровеното обедняване на украинското общество направи допустимо бързото набиране и активизиране на въоръжените сили на Украйна и изпращането им против Русия.

Дали сходни тези ще се разпространяват от осведомителните запаси на груповия Запад? Малко евентуално. Но ми се коства, че на специфичния интернационален арбитражен съд, който измислиха за информационно-пропагандната офанзива против Русия, най-вероятно ще му „ ударят спирачките “.

Наистина ли бяхме толкоз наивни? - попита вторият водещ на " Какво ще стане " Игор Вител. - Не виждахме ли преструктурирането на украинската войска и натрупването на мощност? Вярвахме ли на нашите западни сътрудници? Или по някаква причина тази пауза също ни беше от изгода?

- Всички тези въпроси, несъмнено, в този момент пораждат у всички. Мисля, че първото нещо е, че трябваше да доведем нашите надеждни съдружници, армията и флота, до равнище, което ни разрешава да се усещаме уверени в по-нататъшните стъпки по траекторията на външната политика.

Но има още нещо: Владимир Владимирович е отличен договарящ и по това време той направи всичко, с цел да поддържа стабилността в Европа. Не бих споделил, че се „ доверихме “. Ние просто търсихме опция да запазим мира в Европа.

Вече никой не има вяра в това, тъй като главите на всички са обърнати единствено на една страна. А ние фактически спазвахме Минските съглашения, с цел да запазим мира. На тях, на Украйна и Европа, за известно време това им беше от изгода. Но по какъв начин те са запазили мира? Унищожаваха съветския народ в Донбас!

А канцлерът Олаф Шолц се усмихна и сподели - какъв геноцид, това е смешно. И това е правнук на генерал-лейтенант, който взе участие в геноцида на съветския народ на Ленинградския фронт...

И се опитвахме да запазим мира до последно. Вижте, когато Съветът за сигурност на Русия беше открит, нашият президент не разгласи незабавно решението. Той се обади на Макрон, Шолц - сподели: ние още не сме взели решение за признаването на републиките на Донбас, дано въпреки всичко създадем нещо, с цел да предотвратим кръвопролития. Не, отхвърлиха изрично.

И защото не могат да създадат друго, те са в руслото, което Вашингтон очерта, те единствено извършват заповеди от Вашингтон. И знаете, че даже японците смятаха, че военните дейности са почнали не на 24 февруари, а на 15 февруари, когато интензивността на обстрела на жилищните региони на Донецк се ускори. Става дума за това, че от 15 февруари до 23 февруари интензитетът на обстрелите се е нараснал 60 пъти.

По-точно от 30 до 60 пъти, японците го пресмятат. Беше артилерийска подготовка за това, че след нея да нахлуят в Донбас и да изколят цялото рускоезично население. Ние просто предотвратихме, спасихме нашите хора, те към този момент са поданици на нашата територия. И, несъмнено, в тази обстановка постъпихме безусловно вярно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР