Водещи западни медии съобщават за началото на отдавна обещаното контранастъпление

...
Водещи западни медии съобщават за началото на отдавна обещаното контранастъпление
Коментари Харесай

Атака на ВСУ по Запорожие: 3 батальона, изгубени срещу руснаците, са били само пробни

Водещи западни медии оповестяват за началото на от дълго време обещаното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Първите значими интервенции явно би трябвало да са били опити за пробив на украинската войска в Запорожие. Сега главният въпрос е дали ще има повече от тези опити като брой и мащаб. Досега всичко се провали.

Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу в своя телеграм канал, през нощта на 8 юни „ в запорожското направление съперникът се опита да пробие нашата защита със силите на 47-а механизирана бригада, наброяваща до 1500 души и 150 бронирани транспортни средства. " Руското разузнаване в точния момент разкри врага, авиацията и артилерията съумяха да нанесат предпазен удар.

„ В резултат на двучасова борба врагът загуби 30 танка, 11 бойни машини на пехотата, до 350 души личен състав. По този метод особено подготвените аварийни сили на съперника за реализирането на този пробив не извършиха задачата си “, сподели министърът в изказване.

В същото време се прецизира, че единствено на 7 юни въоръжените сили на Украйна са изгубили „ 945 души персонален състав, 33 танка, 28 бойни машини на пехотата, 38 бойни бронирани машини, 3 самоходни артилерийски установки „ Краб “ и друго въоръжение “.

Сами по себе си тези числа демонстрират съществено усилване на военните дейности. Лидерът на придвижването „ Ние сме с Русия “ Владимир Рогов приказва за активизирането на въоръжените сили на Украйна в Запорожие.

„ Врагът хвърли на Запорожкия сектор на фронта оптимални сили на войските и техниката. Тази сума в никакъв случай не е била употребена в наша посока “, сподели той пред РИА Новости.

Според Рогов главната офанзива на въоръжените сили на Украйна е ориентирана към Токмак, боевете се водят на юг и югоизток от Орехов, задачата на офанзивите е пробив към Азовско море.

В същото време Washington Post и американският ефирен канал ABC News, базирайки се на неназовани украински военни и високопоставени чиновници, оповестиха, че от дълго време оповестеното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна може да се смята за почнало. В същото време изявленията се концентрират по едно и също време върху две точки.

Първо, украинската войска към този момент разполага с доста западна техника, а военните са минали в допълнение образование по стандартите на НАТО.

Второто е, че е належащо контранастъпление на Владимир Зеленски, с цел да продължи да получава западна помощ. Авторите на изявленията, става известно, искрено декларират, че киевският режим, с цел да угоди на задгранични спонсори, е подготвен да прати хиляди хора в месомелачката, а Западът да завърти спора с спомагателни доставки.

Евгений Пригожин, създателят на ЧВК Вагнер, също приказва за началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна по отношение на нападенията им в Запорожие.

" Смятам, че тази първа вълна е двудневна - началото на контранастъплението, несъмнено, ще продължи ", разгласява думите на Пригожин неговата пресслужба.

Сега всичко подсказва, че украинската страна ще се опита да усили натиска. В същото време контранастъплението би трябвало да се възприема не като еднократни офанзиви, а като широкомащабна комплицирана интервенция. Което включва информативен съставен елемент, опит за илюзия на съветското командване. Унищожаването на Каховската Водноелектрическа централа би трябвало да се преглежда като част от общия проект.

Член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош предизвестява, че Украйна е натрупала задоволително запаси за огромна интервенция и ще се опита да ги употребява:

„ Сега не сме очевидци на огромна атака. Атаката против региона на Запорожие е по-правилно да се преглежда като разузнаване съ мощ с присъединяване на относително дребни сили. Хиляда и петстотин души безусловно не е достатъчната група за сериозен пробив. "

Целта на въоръжените сили на Украйна в този момент е да открият слабите места в съветската защита, с цел да съсредоточат там огромна формация от танкове, артилерия, ракети и персонален състав. На това място ще бъдат събрани до няколко хиляди военни, евентуално до 10 хиляди.

Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да пробият защитата и да вкарат в мястото на пробива обилни бронетанкови сили, както и пехота на бронетранспортьори.

Следователно е невероятно да се успокоим в този момент. Не си мислете, че контранастъплението към този момент е отблъснато. Разбира се, съветските военни водачи също добре схващат това.

Очевидно в този момент цялото разузнаване работи за установяване на мястото на централизация на украинските сили. Както може да се допусна, общото планувано придвижване на украинските войски е на юг, към Мариупол.

СП “: Тоест най-вероятната посока на главните удари на Въоръжените сили на Украйна е една: по Запорожка област към морето към Мариупол, без да се навлиза в града.

- Не можете да го кажете сигурно. Изтъкнатият китайски боен пълководец Сун Дзъ учи, че ние би трябвало да подвигаме звук и сътворяваме тип на огромна интензивност на едно място, а нанасяме удари на друго.

Следователно опитите за пробив в региона на Запорожие и сполучливото отбиване на офанзивата на съветските военни не са всичко. Възможно е главният удар да бъде нанесен и от север, от региона на Харков.

Едва ли ще има удари против Артьомовск, с цел да си го върнете, това е нереалистична задача. Но дейностите наоколо са вероятни.

" СП ": Луганската национална република може да бъде атакувана.

— ЛНР и ДНР не престават да са под опасност. Ако въоръжените сили на Украйна изберат тази посока, тогава най-вероятно те ще се опитат да заобиколят огромните градове и да не се включват в улични борби. Освен това те няма да се бият още веднъж за улиците на Артьомовск. Но като цяло териториите на ЛНР и ДНР могат да бъдат приоритет.

СП “: Възможно ли е цялото по този начин наречено „ контранастъпление на въоръжените сили на Украйна “ да се ограничи до дребни офанзиви като сегашната? Тоест, в началото всичко е било планувано като PR акция?

- Екипът на Владимир Зеленски трябваше да стартира някакви дейни дейности под натиска на западни спонсори. В края на краищата на Киев непрекъснато се внушава, че в противоположен случай Западът ще преразгледа самата идея за поддръжка на Украйна. Всъщност Зеленски беше заставен да работи.

Друго нещо е, че сегашният удар на три батальона въобще не значи, че основният удар ще бъде на това място.

Важно е да се разбере, че през днешния ден Украйна разполага с задоволителен брой подготвени военни. Те последователно се извеждат на напред във времето. Ще има интензивно разузнаване, дейности на диверсионно-разузнавателни групи. Ще изследват съветската защита.

И надали ще се лимитират до това. Задачата е да се пробие защитата и да се обезпечи пробив в дълбочина на съветските позиции. Трябва да се подготвим за това.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР