Водещи руски военни ястреби подкрепиха унизителното решение на силите на

...
Водещи руски военни ястреби подкрепиха унизителното решение на силите на
Коментари Харесай

Ще бъде ли „генерал Армагедон” изкупителната жертва на Путин в Украйна

Водещи съветски военни ястреби поддържаха унизителното решение на силите на Москва да се изтеглят този месец от украинския град Херсон, само че командирът, който поддържаше този ход, в този момент е подложен на засилващ се напън да потвърди, че това деяние е било вярно.

Сергей Суровикин, именуван от съветските медии " военачалник Армагедон " поради репутацията му на безсърдечен военначалник, на 9 ноември предложи силите на Москва да изоставен Херсон и западния бряг на река Днепър с аргумента, че там са изложени на заплаха.

Суровикин, 56-годишен деец от войните в Чечения и Сирия , който беше награден от президента Владимир Путин, твърдеше, че  изтеглянето, приключило два дни по-късно, ще разреши на Москва да избави съоръжение и да предислоцира силите си там - по оценки на Съединени американски щати става дума за 30 000 души,  които да се включат в офанзиви на други места.

Оттогава някои войскови елементи бяха преместени от южните региони в Източна Украйна, където се водят яростни сражения, а героят на Русия е подложен на напън преди настъпването на зимата да покаже, че е взел вярното решение.

" Чакаме блестящите ви резултати и се молим за вас , апелирам се за вас всеки ден ", сподели предходната седмица в телевизионно изявление на Суровикин Маргарита Симонян,  твърдолинейната основна редакторка на телевизия RT и един от главните обществени поддръжници на войната.

Симонян прикани Суровикин - наедрял мъж с бръсната глава , който бе показан по малкия екран да приказва малко и ясно като боен -  да не обръща внимание на " нелепостите " на критиците - отпратка към авторитетни военни блогъри,  недоволни от отдръпването на командваните от него войски.

Един от тези блогъри, Владлен Татарски, който има повече от половин милион почитатели в обществената мрежа Телеграм, беше сърдит от визитата на украинския президент Володимир Зеленски в  Херсон след отстъплението на съветските войски и попита за какво Москва не го е умъртвила.
 
 Сергей Суровикин БГНЕС

" За какво проливаме кръвта си? Защо Зеленски може умерено да отиде в Херсон? ", попита Татарски във видеопост. " От алегорична позиция щеше да е отлично, в случай че един „ Геран “ (вид дрон) беше кацнал на глупавата му глава, само че това не се случи. Защо? Или ще водим пълноценна война, или... нищо няма да се получи ".

Напрежението пораства

Руският архинационалист Александър Дугин (чиято щерка Даря беше убита край Москва през август , съгласно Русия - от украинската държава), усили натиска върху Суровикин , заявявайки, че Херсон е последното парче украинска земя, от което Русия е можела да си разреши да се откаже.

Херсон е " последният рубеж на отстъплението ", съобщи Дугин в националистическата онлайн медия „ Царград “.

Високопоставени съветски държавни чиновници и военни ястреби споделят, че желаят да си върнат Херсон в някакъв миг, което наподобява мъчно постижимо в близко време.

Също по този начин завземането на нови позиции на изток против мощно стимулираната и оборудвана от Запада украинска войска е лесна задача, изключително през зимата.

Киев от своя страна даде обещание да продължи да си връща контрола върху територии, а съветски публични лица предизвестяват, че подозират, че Украйна може да се опита да открие трети фронт на запад със сили, трансферирани от Херсон.

Някои желаят от Суровикин също по този начин да ускори съветската акция за бомбардиране на украинската енергийна инфраструктура - тактичност, която съгласно Кремъл има за цел да докара Украйна на масата за договаряния.

Владимир Соловьов, един от най-известните водещи на съветско ултранационалистическо политическо телевизионно токшоу, съобщи предходната седмица: " Обръщам се към героя на Русия, армейски военачалник Суровикин: Другарю армейски военачалник, апелирам ви да завършите цялостното заличаване на енергийната инфраструктура на нацистката украинска хунта ".

Други коментатори по държавната телевизия започнаха обществено да слагат под въпрос метода на водене на войната, въпреки че евентуално стаява дума за деликатно премислени ходове, чиято цел е да се сътвори усещане за същински публичен спор.

Някои от съпругите и майките на мобилизираните мъже се провеждат , с цел да се опитат да окажат напън върху министерството на защитата, недоволни от незадоволителното съгласно тях образование и съоръжение са незадоволителни. Засега броят им е относително непретенциозен, а някои от техните недоволства, които  значително са отхвърлени от министерството на защитата, съответстват с тези, изказани от публични фигури, които поддържат войната.

Изкупителна жертва

С назначението на Суровикин на 8 октомври Русия за първи път Русия обществено дефинира главнокомандващ на силите си в Украйна .

Изтеглянето от Херсон мина по-бързо и по-гладко , в сравнение с мнозина западни военни анализатори чакаха. Висш американски боен съобщи пред Ройтерс, че то е било " релативно методично и дисциплинирано “ спрямо предходни съветски отстъпления.

Британското военно разузнаване се съгласи с тази оценка, като съобщи в неделя, че силите на Москва евентуално сполучливо са лимитирали загубата на военна техника и са унищожили това, което са оставили зад себе си.

Руската войска продължава да страда от едва командване на най-ниско и приблизително равнище, сподели разузнаването, само че "...този условен триумф евентуално се дължи частично на по-ефективното, единно оперативно командване на военачалник Сергей Суровикин ".

Според министъра на защитата на Украйна и западни дипломати наподобява, че генералът е въвел по-строга дисциплинираност и при него са подхванати повече безпощадни офанзиви против инфраструктурата .

" Суровикин е направи огромна смяна в метода, по който те работят ",  сподели Антъни Брентън, някогашен дипломат на Англия в Русия. "...налице е повече чувство за координация и разсъдък в  това, което Русия прави в този момент във военно отношение. "

В някои съветски кръгове назначението на генерала се преглежда като основаване на евентуална изкупителна жертва , като в същото време се отклони директната рецензия от Путин и в по-малка степен министърът на защитата Сергей Шойгу.

Конрад Музика, полски анализатор в региона на защитата, който неотдавна се завърна от Украйна, съобщи, че след Херсон за съветската войска е настъпил моментът на истинат а. С изключение на град Лисичанск, в източната част на Украйна, сподели той, цялата територия, която Русия държи, наподобява защитима. " Сега всичко зависи от военните командири, от качеството на оборудването и способността на техните войски да поемат удар от Украйна, да удържат линията и по-късно да се опитат по някакъв метод да контраатакуват ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР