Водещи компании в Германия като BASF, Siemens и Henkel, както

...
Водещи компании в Германия като BASF, Siemens и Henkel, както
Коментари Харесай

Редица немски гиганти като BASF, Siemens и Henkel са обект на кибератаки

Водещи компании в Германия като BASF, Siemens и Henkel, както и голям брой други обявиха, че са били жертва на хакерски атаки, потвърждавайки по този метод информация на германскa медия, в която се показва, че евентуалният провинен е била китайска група, подкрепяна от страната.

Немският публичен ефирен оператор ARD заяви, че хакерите са употребявали тип злотворен програмен продукт, наименуван Winnti, който разрешава на нападателите да имат далечен достъп до компютърната мрежа на тяхната жертва, показва БНР.

ARD също по този начин уточни, че анализът на кода на зловредния програмен продукт демонстрира кои компании са били цели на хакерската група, която евентуално работи за китайското държавно управление.

Наред с немските компании и други компании, в това число производителят на медикаменти Roche, хотелската верига Marriott, самолетната компания Lion Air, конгломератът Sumitomo и химическата индустриална група Shin-Etsu, също са били атакувани от хакери, оповестява немския публичен ефирен оператор.

Индустриалният конгломерат Siemens, производителят на шампоан Henkel и швейцарската фармацевтична група Roche потвърдиха, че са били наранени от зловредния програмен продукт Winnti, до момента в който BASF и Covestro също потвърдиха, че са били подложени на хакерска атака.

Всички те обаче обявиха, че при тези хакерски офанзиви не е изгубена сензитивна информация, само че нито една от тях не разяснява дали офанзивите са стартирани от китайски хакери.

Агенция Ройтерс показва, че фирмите Shin-Etsu, Sumitomo, Lion Air, Marriott и Valve отхвърлиха да разясняват или не са били открити за коментар.

По-рано тази година фармацевтичният колос Bayer съобщи, че е съумял да удържи на хакерска атака, която съгласно него е била замислена в Китай, наблягайки по този метод рисковете от кражба на данни или спирания на индустриалния развой, пред които е изправен огромния международен бизнес.

През 2016-а година в немската софтуерна група ThyssenKrupp също имаше нахлуване против компютърни ѝ системи чрез зловредния вирус Winnti, съгласно известия в медиите по това време. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР