Водещи хирурзи от цял свят обсъждат в Пловдив новостите в

...
Водещи хирурзи от цял свят обсъждат в Пловдив новостите в
Коментари Харесай

Водещи хирурзи от цял свят обсъждат в Пловдив новостите в хирургията на ръцете

Водещи хирурзи от целия свят разискват в Пловдив новостите в хирургията на ръцете. Специален посетител е немският професор Едгар Биймер, който пръв в света извърши сполучлива трансплантация на две предмишници.

Професор Биймер описа пред bTV за революционната хирургическа интервенция, с помощта на която тежко потърпевш при трудов случай пациент има естествен живот.

„ Това се случи през 2007 година Фермер изгуби двете си предмишници при тежък случай. Днес пациентът е добре, функционалността на горните му крака е изцяло възобновена, той може да се обслужва независимо, да кара трактора си, да кара велосипед, да се храни и да се облича без непозната помощ – описа професорът. – Най-трудното при тази трансплантация беше дългото очакване за верен донор. Две години чакахме да се появят крака, които да дават отговор на физиката и пропорциите на потърпевшия и да са съвместими с него. При трансплантацията на други органи не е от голяма важност дали са взети от млад, остарял, черен или бял донор, само че при трансплантацията на горни крака всичко това има значение, тъй като не може да трансплантираш ръце от дете на възрастен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР