Водещи дипломати от Европейския съюз ще проведат извънредна среща късно

...
Водещи дипломати от Европейския съюз ще проведат извънредна среща късно
Коментари Харесай

Извънредна среща на водещи дипломати от ЕС В Ню Йорк

Водещи дипломати от Европейския съюз ще проведат изключителна среща късно в сряда в коридорите на Организация на обединените нации, откакто Русия активизира резервисти да се бият в Украйна. 

„ Сега ще свикам изключителна среща, с цел да потвърдя още веднъж нашата поддръжка за Украйна и да предупредя интернационалната общественост за обстановката, в която ни сложи Путин. Министрите ще обсъдят продължаващата военна поддръжка за Украйна, нови наказания против Русия “, сподели първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел в Ню Йорк във връзка идната в сряда вечерта среща на външните министри на Европейски Съюз.

Според него Европейски Съюз оказва помощ на Украйна, само че не има намерение да се намесва в спора с Русия. " Ние не участваме във войната. Едно е да осигуриш военна поддръжка, друго е да се включиш във войната. Това не е и няма да бъде ", сподели той.

Германският външен министър Аналена Бербок сподели пред кореспонденти, че срещата ще разиска речта на съветския президент Владимир Путин, в която той активизира резервисти и насочи едва завоалирана опасност за потребление на нуклеарни оръжия по отношение на войната в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР