Водещи австралийски вестници излязоха днес с първи страници, на които

...
Водещи австралийски вестници излязоха днес с първи страници, на които
Коментари Харесай

Протест срещу властта - австралийски вестници питат какво крие правителството

Водещи австралийски вестници излязоха през днешния ден с първи страници, на които някои от думите са задраскани, в съгласуван митинг против склонността на държавното управление да пази секрети, която постоянно се изяснява със съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Асошиейтед прес.

Съперничещи си медийни групи се сплотиха в битка за свободата на печата през юни, откакто полицията обискира дома на публицист на Нюз корп и централата на Ей Би Си в Сидни, търсейки изтекли държавни документи, послужили за основа за неприятни за ръководещите публикации.

Днешните заглавни публикации задават на читателите си въпроса: " Когато държавното управление крие истината от вас, какво прикрива? "

Сред образците за мистериозност е отводът на държавното управление да разкрие в кои старешки домове са били открити злоупотреби и занемаряване на потребностите на възрастните жители. Австралийското държавно управление отхвърля да разкрие и какъв брой аграрни земи са били продадени на непознати предприятия, отбелязва АП.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР