Водещата руска тенисистка Дария Касаткина заяви, че си е тръгнала

...
Водещата руска тенисистка Дария Касаткина заяви, че си е тръгнала
Коментари Харесай

Най-добрата руска тенисистка критикува публиката на "Ролан Гарос" след освирквания

Водещата съветска тенисистка Дария Касаткина съобщи, че си е тръгнала от с " горчив усет в устата " поради освиркванията от публиката след загубата ѝ с 4:6, 6:7 (5) от украинката Елина Свитолина. Двете не се ръкуваха след мача, защото Свитолина сподели, че няма да подаде ръка на състезателки от Русия и Беларус поради войната в Украйна, като попита какво биха си помислили украинските бойци, в случай че го направи.

, която е девета в международната класация, е измежду дребното съветски състезатели, които намерено приказват срещу войната, като я назова " цялостен призрачен сън ". След мача тя поздрави Свитолина с вдигнат палец, а украинката ѝ отвърна със същото.

" Наистина съм признателна за нейната позиция. Тя е самоуверен човек да каже обществено това, което толкоз доста други не смеят ", сподели Свитолина.

Въпреки това Касаткина беше изпратена с освирквания а от публиката.

" Тръгвам си от Париж с доста горчиво възприятие. След всеки мач в Париж постоянно съм оценявала и благодарила на публиката за поддръжката. Но през вчерашния ден бях освирквана поради това, че просто демонстрирах почитание към позицията на съперничката си да не ми подаде ръка. Аз и Елина показахме почитание една към друга след тежък мач, само че да си потегли от корта по този начин беше най-лошата част от деня. Бъдете по-добри, обичайте се. Не разпространявайте ненавист ", написа Касаткина в " Туитър ".

Тя получи поддръжка от трибуните от съветската певица Земфира, която напусна родината си поради това, че е срещу войната.

Политиката е съществена тематика на " Ролан Гарос ". Една от фаворитките в шампионата отхвърли да дава конференции поради това, че ѝ задават въпроси за войната. На четвъртфинал на следващия ден Сабаленка ще срещне Свитолина.

пък написа, което също докара до разногласия и да бъде осъден.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР