Водещата на предаването Брюксел1 по телевизия bgonair е първата сред

...
Водещата на предаването Брюксел1 по телевизия bgonair е първата сред
Коментари Харесай

БАН награди журналистката Милена Милотинова за правилна реч

Водещата на предаването „ Брюксел1 ” по телевизия bgonair е първата измежду публицистите, удостоена с влиятелната премия на академията преди дни за вярна и богата българска тирада. Това е огромно достижение, поради ширещата се неначетеност в медийното пространство и интернет през последните години. Ето по какъв начин разяснява своят приз телевизионната водеща:



" Благодаря на Българска академия на науките - Българска академия на науките за признанието.

За мен е чест да съм първият притежател на Отличието за вярна и богата българска тирада в публицистиката, връчено ми от акад. Ревалски, ръководител на УС на една от най-отдавнашните български институции - Академията на науките, основана в Браила още преди Освобождението ни.

Задължаващо отличие да пазим чист българския език освен в ефир, тъй като той е в основата на националната ни еднаквост и история и в темелите на знанието за самите нас. Да го пазим и от непознати похищения - като това от 1945 г, когато по коминтерновски почин върху българската езикова снага с указ се основава " македонски език ", а през 90-те години същите външни сили се пробваха да осъществят сходен опит с различен адрес, само че не съумяха - не съумяха да натрапят на българите от Западните околности някакъв " шопски език ". Все тематики - обект и на част от филмите ми.

Идва празникът на Будителите. Да си спомним за всички, които през вековете са били стражи на нашата еднаквост и са пазили и езика, и историята ни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР