Водещата на подкаст обвинява „смущението“ за причината, поради която не е признала, че използва Ozempic по-рано: „Решението ми да не споделям се корени в малко срам“

...
Бележка на редактора: Тази статия съдържа споменавания на свързани с
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Тази статия съдържа споменавания на свързани с теглото пристрастие и потисничество. Моля, внимавайте, докато четете, и обърнете внимание на полезните ресурси в края на тази история.

Клаудия Ошри, съ-водещата на , подразни, че ще отговори на въпроси, които се завъртяха около скорошната й загуба на тегло – по-конкретно дали е използвала Ozempic.

В епизод на Patreon на The Toast от миналата седмица, Ошри потвърди, че е приемала Ozempic за отслабване и каза, че първоначално се е почувствала „срамна“.

„Вие си мислехте, че ще направят лекарство за отслабване, а аз нямах намерение да приемам то?" каза тя в епизода. „Ти си тъп. Разбира се, по дяволите го приемам.“

Ozempic е популярна тема за разговори на всички нива на влияние, от холивудски звезди до създатели на TikTok, от началото на тази година. Инжекционното лекарство, което преди беше използвано за пациенти с диабет тип 2 за подпомагане на контролирането на нивата на кръвната захар, беше фокусът на много успешни истории за загуба на тегло, което рязко повиши търсенето му.

Алисън Шнайдер, директор за връзки с медиите за Novo Nordisk, компанията, която произвежда Ozempic, каза пред The ​​Know, че Ozempic „не е одобрен за хронично управление на теглото“.

„Мисля, че когато започнах, бях малко смутен,“ Ошри обясни. „Като „О, Боже мой, трябва да си инжектирам нещо, само за да напълнея, за да спра да ям. Други хора могат без него, защо аз да не мога?“ В началото решението ми да не споделям се корени в малко срам.“

От месеци последователите спекулират за теглото на Ошри загуба и предположи, че е на Ozempic. Има нож с две остриета, когато някой с размера на аудиторията на Ошри – 283 000 последователи в TikTok и нейният @GirlWithNoJob Instagram има над 3 милиона последователи – реши да сподели, че е бил в Ozempic.

На първо място , като дръпна завесата, Ошри елиминира всяка фалшива надежда за зрителите, които смятат, че загубата на тегло се дължи единствено на диета или упражнения. През последната година тя публикува много видеоклипове, ориентирани към изображения – включително студени гмуркания, клипове на нея във фитнеса, нейни снимки за уелнес и уроци „пригответе се с мен“ (GRWM) – това без контекста на Ozempic , може да убеди младата си аудитория, че може да отслабне с по-традиционни методи и без помощта на лекарства.

В публикация в Reddit един потребител сподели екранна снимка на разговор в The Facebook групата на Toast след подкаста поиска въпроси относно „здравното пътешествие“ на Oshry. Един коментатор написа: „Какви са някои от размените на храна, които направихте??? Като какви закуски изключихте? Умирам за някои по-здравословни варианти.“

„Това ТРЯБВА да е нейният начин да признае [Ozempic]“, отговори един Redditor. „Няма начин тя да може/трябва да посвети цял епизод на загубата на тегло, освен ако това не е начин най-накрая да говори за това.“

Не всеки е имал същия опит с Ozempic. Влиятелната Реми Бадер дори заяви в подкаст интервю, че смята, че лекарството я е направило по-склонна към преяждане, когато го е взела през 2020 г.

По време на епизода Ошри отказа да сподели колко е отслабнала от стартирането на Ozempic. „Срамувам се от себе си, че стигнах до място, където имах 70 паунда за сваляне“, обясни тя. „Да бъдеш дебела жена е едно от най-трудните неща на този свят. Чувствам, че се справих възможно най-добре и се гордея с факта, че успях да имам пълноценен живот [преди да отслабна].“

Популярността на Ozempic и други семаглутидни лекарства като Wegovy нарасна през последните месеци, въпреки отблъскването от лекари и медицински специалисти. През юни TikTokers започнаха да популяризират берберина като по-евтина, естествена алтернатива на Ozempic – тенденция, която експертите наричат ​​„измамна“ тенденция, наречена „опасна“.

Експертите също не са сигурни какви са дългосрочните ефекти от употребата на Ozempic са. Освен това няма ясна времева линия за това кога и дали тялото спира да реагира на инжекциите.

„Това е, което ми действа сега. Това е единствената причина, поради която се колебаех да говоря за това, защото не искам да бъда като „Разбрах го“. Реших проблема за цял живот", каза Ошри. „Не съм.“

В TikTok, публикувано на 20 август, Ошри благодари на последователите за любезните съобщения, които е получила, след като пусна епизода на подкаста. Много коментатори похвалиха Ошри за нейната честност и заявиха, че тя изглежда „по-позитивна“ и „процъфтяваща“ във видеото от всякога.

„Получих най-прекрасните коментари и съобщения“, каза тя. „Всички са толкова мили и се чувствам много удобно и се радвам, че споделих.“

Ако вие или някой, когото познавате, се бори с хранително разстройство или нарушени хранителни навици, свържете се с (NEDA) на 1-800 -931-2237. Можете също да се свържете с консултант безплатно, като изпратите текстово съобщение с думата „“ на 741741. Посетете уебсайта на NEDA, за да научите повече за .

Ако вие или някой, когото познавате, се нуждае от подкрепа, след като е изпитал пристрастност, свързана с теглото, или дискриминация, свържете се с на 916-558-6880 или чрез . Можете също така да се свържете с консултант безплатно, като изпратите текстово съобщение с думата „HOME“ на 741741.

In The Know вече е наличен в Apple News — !

Публикацията обвинява хоста на Podcast „смущение“, „срам“ защо не призна, че използва Ozempic по-рано, се появи първо в In The Know.

Още от In The Know:

Влиятелният Реми Бадер обсъжда пиянето хранене и други лични здравословни предизвикателства в новия TikTok

Фитнес треньорът развенчава митовете за диетите и упражненията, обяснява защо никога няма да публикува снимка без риза

Експертите казват, че TikTok нарича берберин „оземпик измамник“ “ е „опасен“

Реми Бадер, Джамила Джамил сред влиятелни хора, които говорят против „чудодейното лекарство“ на Холивуд, Ozempic

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР