Водещата на bTV роди първото си дете в края на

...
Водещата на bTV роди първото си дете в края на
Коментари Харесай

Алекс Кръстева за майчинството: Имам чувството, че са минали две години, а не два месеца


Водещата на bTV роди първото си дете в края на ноември, тъкмо в Деня на християнското семейство. Два месеца по-късно беседваме с нея за майчинството, за насладите и паниките, свързани с развъждането на дребния Виктор.

Как те промени майчинството?
Твърде рано е да се каже, евентуално ще ме трансформира цялостен живот. Все още опознавам личното си дете и новото си Аз – да бъда майка. За тези два месеца постигнахме доста – от първичния потрес на това да се прибереш у дома с малко дребосъче, което (колкото и да си чел) не знаеш какво да правиш. Първите дни, седмици са същинско тестване, няма какво да се лъжем! Научих се да дремя малко и да ми стига. Все още се изучавам да бъда спокойна в сериозни обстановки, това ще го изучавам евентуално още много години. Промяната е в това, че в живота ти се появява човек, по-голям от теб самия. Приоритетите се променят… или казано просто – по-важно е да успокоиш бебе, а не да си измиеш зъбите (смее се).



Кое те изненада в развъждането на детето?
Буквално всичко! Нищо и никой не може да те приготви нито за кърменето, нито за коликите, нито за сложното заспиване или усмиряване на бебе. Има дни, в които си на ръба на изтощението и такива, в които дребните победи (като това бебето да заспи за 5 минути), те карат да се чувстваш все едно си спечелил от лотарията. Имам възприятието, че са минали две години, а не два месеца – толкоз наситени с страсти дни бяха. Но става все по-лесно и занимателно! Надявам се, че колкото повече време минава, толкоз по-добре ще се оправяме.



Детето в този момент се трансформира с дни. Как се развива връзката посред ви?
Един от обичаните ми моменти е събуждането му след сън – лишава няколко секунди да разбере какво се случва, по-късно ме вижда и се усмихва до уши… разтапя ме! Вече ми “говори” на неговия бебешки език, смее се – от време на време даже насън. Следи ме с взор, когато се отдалечавам… става все по-интересно! Нямам самообладание да чуя гласа му за първи път.



Таткото с кои домашни задания оказва помощ?
Не единствено с домашни, интензивно оказва помощ и с развъждането на Виктор. За благополучие, до себе си имам мъж, който не се тормози да сменя памперс, да къпе, да приспива, да успокоява, да си играе с бебето. Справя се брилянтно с грижата за дома, извършване на покупки и готвене – признателна съм му, тъй като е огромна опора.



Цялото изявление можете да прочетете



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР