Водещата криптовалута биткойн проби ключовото ниво от 30 000 долара

...
Водещата криптовалута биткойн проби ключовото ниво от 30 000 долара
Коментари Харесай

Биткойн се изкачи до 10-месечен връх, след като проби ключова граница

Водещата криптовалута биткойн проби основното равнище от 30 000 $ за първи път от 10 месеца насам във вторник на фона на залозите на вложителите, че Федералният запас на Съединени американски щати скоро ще приключи нападателната си акция за стягане на паричната политика.

Биткойнът съумя да надвиши цена от 30 400 $, като и сега остава над границата от 30 хиляди, сочи информация в CoinDesk. От началото на месеца той е повишен с към 6%, откакто през март нарастна с 23%.

Скокът на токена идва след зорко следения в петък отчет за заплатите в неселскостопанския бранш на Съединени американски щати. Данните демонстрираха, че работодателите са запазили висок ритъм на наемане на личен състав през март, което е знак за към момента устойчива стопанска система.

Въпреки това разтърсванията в банковия бранш, провокирани от срутва на Silicon Valley Bank предишния месец, дадоха вяра на пазарите, че Фед надали ще вдигне лихвените проценти кой знае какъв брой по-високо, защото се стреми да понижи напрежението в бранша.

„ Причината за широкообхватното рали при криптовалутите е оптимизмът на трейдърите във връзка с паричната политика на централните банки “, съобщи Тина Тенг, пазарен анализатор в CMC Markets.

„ Залозите за по-скорошен завой на Фед във връзка с повишението на лихвите се ускориха фрапантно след банковите разтърсвания при започване на март. “

Етерът, втората по величина криптовалута, се задържа покрай почти осеммесечния връх от 1 942,50 $, доближат предходната седмица. За последно цената му се увеличи с 0,75% до 1 925,80 $.

Инвеститорите в криптовалута чакат с неспокойствие огромното възобновяване на блокчейна на Етериум тази седмица, което би трябвало да им разреши да получат достъп до над 33 милиарда $ от валутата етер. Наречено Shapella, софтуерният ъпдейт ще даде опция на пазарните участници да осребрят своите „ заложени етери “ – монети, които са подали и блокирали в мрежата през последните три години в подмяна на рента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР