Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България представи

...
Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България представи
Коментари Харесай

Kaufland България споделя добри работодателски практики с членове на БАУХ

Водещата компания в бранша за съвременна търговия Kaufland България показа най-успешните си планове и начинания в областта на ръководството на хора в интервала на рецесията с COVID-19, на виртуалната конференция “HR BG: положителните практики на рецесията ”. Виртуалното тридневно събитие, проведено от  Българска асоциация за ръководство на хора (БАУХ) събра  HR експерти от български и интернационалните компании, които споделиха положителни НR практики.  

В специфична интерактивна сесия на тематика „ Работодателският имидж стартира от вътрешната страна “, екип „ Човешки запаси “ на Kaufland България показа самодейностите, които утвърдиха компанията като обичан и желан шеф в страната.  

„ Необходимо е да даваме публичност на положителните практики у нас и да се въодушевяваме взаимно с работещи начинания, които обезпечават на чиновниците подкрепяща, сигурна и стимулираща среда за работа и развиване “, разяснява Милена Караилиева, шеф „ Човешки запаси “ в Kaufland България. „ За нас е чест, че компанията ни е приета за добър образец, само че постоянно се радваме да обменяме хрумвания с сътрудниците в сектора “. 



По време на събитието HR експертите на Kaufland България бяха подготвили къси анкети към участниците в другите интерактивни сесии, отдадени на главните тематики в конференцията - „ Работодателска марка “, „ Мотивиране и ангажиране “ и „ Обучение и развиване “. В резултат на мини изследването по време на сесиите стана ясно, че съгласно участниците обществената отговорност на компанията е това, което въздейства най-положително на работодателския имидж. Почти всички участници са показали, че екипът и връзката в него са измежду главните фактори за мотивация и ангажираност, а признанието е това, което кара чиновниците да дават най-хубавото от себе си. Над 70% са показали, че ангажират сътрудниците си да бъдат посланици на работодателската марка като основават наличие, в което да бъдат включени.  

В специфичен панел Милена Караилиева показа едни от най-успешните начинания на водача в ритейл търговията у нас. Сред тях са акцията „ Разчитайте на нас “ , отдадена и въодушевена от чиновниците на компанията в хипермаркетите, логистичния център и администрацията. Програма за образование „ Фитнес на мозъка “, разрастваща умения за сполучливо превъзмогване на провокациите посредством просвета на учене и развиване на ключови „ меки “ умения по време на пандемията, е друга желана от чиновниците на Кауфланд самодейност. За една година през нея минават над 350 служители.  

Поредицата безвъзмездни онлайн семинари под името „ We Know, You Grow “ провокираха мощен интерес от страна на участниците в конференцията. Уъркшопите целят да срещнат от близко младежите, както и експертите с работата в бранша за съвременна търговия и да им дадат на практика препоръки за възстановяване на техните личностни и професионални качества, като маркират настоящи тематики в региона на маркетинга, комерсиалната сфера, развиването на работодателската марка, връзките, образованията за меки умения (soft skills) и др.  

Функцията Доверено лице и програмата за психическо консултиране са други обичани от чиновниците на Kaufland България положителни практики, посредством които компанията дава инструмент на своите чиновници да зададат въпроси, които ги тревожат, да споделят свои проблеми или персонални проблеми, свързани с работния развой. През 2020 година, по този начин нареченият „ HR на четири колела “ е провел над 4000 съвещания за годината на място или по телефон.  

Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 души. Благодарение на сполучливите си работодателски практики към този момент три следващи години Kaufland България е сертифицирана като Топ шеф от интернационалния самостоятелен институт Top Employers Institute. Преди месец компанията зае водещо място като желан шеф от българските студенти в класацията на ManpowerGroup България.  

В началото на годината Kaufland България бе публично оповестена за " Препоръчан шеф " в изследване на съдружие " Общност за човешки запаси в България ", Bulgarian HR Community и To the Top Agency. Успоредно с това, компанията получи две оценки в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media, където беше оповестена за Employer Brand Leader на годината и завоюва I-во място в категорията „ Employer Branding Idea (in pandemic times) “ за реализирането на акциите „ АзПомагам “ и „ Разчитайте на нас “, с фокус върху своите чиновници с техните най-силни качества и висок професионализъм. Последното отличие във връзка с своята работодателска политика, което веригата получи, бе от BAPRA Bright Awards 2021 – още веднъж за акцията „ Разчитайте на нас “.  

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР