Водещата компании в производството на хранителни продукти в света -

...
Водещата компании в производството на хранителни продукти в света -
Коментари Харесай

Производителят на Orbit и Snickers пуска 4 нови продукта в България през 2019-а

Водещата компании в производството на хранителни артикули в света - американската Mars, възнамерява да пусне четири нови марки на българския пазар през 2019 година. Една от тях е в сегмента на дъвките, където групата е пазарен водач. С нея през идващите месеци на пазара ще се появят още бранд шоколадови десерти, както и два марката артикули за домашни любимци. Това стана ясно по време на конференция, проведена от компанията.

През май ще се появи първата от тях - шоколадовите бонбони Maltesers, която е водеща марка в категорията си във Англия. По-късно от Mars ще пуснат и новия бранд дъвки у нас, като към този момент те са показани с три други в този сегмент - Orbit, дъвки " 5 ", Airwaves и Hubba Bubba. В тази група компанията има водеща позиция с дял близо 90% от пазара.

" Orbit е пазарен водач в международен мащаб и в България, а марка номер 2 и 3 са надлежно дъвки " 5 " и Airwaves ", разяснява Мартин Димитров, който е бранд управител за категорията дъвки и шоколадови артикули в компанията. " Избрахме да пуснем четвърти артикул на пазара, защото потреблението бележи бърз напредък - 5-6% за предходната година, а и на пазара у нас се появи нов съперник ", уточни той.

Бонбоните Maltesers въпреки това са от категорията на така наречен шоколадови хапки (от англ. bite size). " Решихме да пуснем марката в България, защото този сегмент регистрира най-бърз напредък ", изясни още Димитров.

Другите два продукта на Mars, които следва да се появят на пазара у нас, са храната за кучета и котки Perfect Fit и артикул за котешка хигиена. Първата от тях е премиум марка, която ще бъде популяризирана в магазинната мрежа. Към момента производителят има водеща позиция при храните за кучета с Royal Canin и на второ място при тези за котки с Whiskas.

" За разлика от Royal Canin, която се продава единствено в профилираните магазини за домашни любимци, новата ни марка Perfect Fit ще бъде ориентирана към супермаркетите в страната ", изясни Мелина Фотанджи, която е бранд управител на тази категория за България. Първоначално у нас ще бъде налична Perfect Fit котешка храна, а по-късно - и кучешка.

Mars в България

Американската компания е основана преди 100 години от американският бизнесмен Франклин Кларънс Марс. Днес тя е една от най-големите частни фамилни компании, която има 115 марката, а няколко от тях са на стойност над 1 милиард $. Служителите й в световен мащаб са 150 000.

У нас Mars участва от 1993 година, като има над 80 чиновници в страната. Продуктите й се оферират в 40 000 търговски обекта на българския пазар. Компанията в България е част от корпоративната група за Балтийския район, Балканите и Адреатика. В нея влизат общо 12 страни.
 Предраг Милинчич е новият шеф на Mars за българския пазар
Нов шеф на Mars за българския пазар

Мениджърът ще дава отговор и за останалите клонове на Mars в района

" 55 души работят всекидневно на терен в Mars България и 25 сътрудници в офиса. 25 години сме в България и това е релативно дълъг интервал. В тези години успяхме да изградим една много добра разпространителска мрежа и присъстваме в сред 35 и 40 хиляди търговски обекта в страната ", съобщи от своя страна Предраг Миленчич, който е новият управител на компанията за пазара у нас.

" През предходната година растежът ни в България е с 4,3% по-висок от междинния за района. Нашият пазарен дял при дъвките е към 88%. Друго, което бих желал да споделя, е растежа при марката M&M " s, който за предходната година на българския пазар е 24% ", добави още той.

Сред водещи марки на Mars у нас са още Snickers, Twix, Milky Way, Bounty, Skittles и други. Основно шоколадовите произведения на Mars се внасят в България от индустриалните бази в Полша и Холандия. Продуктите за домашни любимци идват от завода на компанията в Унгария.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР