Водещата хотелска верига Accor обяви, че се присъединява към Глобалната

...
Водещата хотелска верига Accor обяви, че се присъединява към Глобалната
Коментари Харесай

Хотелите Novotel София и ibis София спират пластмасата за еднократна употреба до 2022 г.

Водещата хотелска верига Accor разгласи, че се причислява към Глобалната самодейност за туризъм без пластмаса на Организация на обединените нации и ще отстрани напълно пластмасата за еднократна приложимост от всичките си хотели до края на 2022 година Това включва опериращите у нас Novotel София и ibis София. Това решение на Accor, обвързвано с намаляването на въздействието върху околната среда и усилване на напъните за битката против замърсяването с пластмаса на международните океани и на природата като цяло, е значима стъпка напред за международната хотелиерска промишленост и за групата на Accor, която има построена политика на резистентност от дълги години.

„ Ние ясно осъзнаваме мощното влияние, което оказваме върху планета, както и отговорността да способстваме за основаването на забележими изгоди за нашите чиновници, посетители, снабдители, сътрудници и обществото като цяло “, сподели Себастиен Базин, ръководител и изпълнителен шеф на Accor. „ Това, което ни води, е отговорността и обществената осъзнатост, които карат всеки човек, да се стреми да бъде добър жител. Става въпрос за осъзнатост, обществена ангажираност и поредност ”.

С над 120 милиона обслужени посетители и повече от 200 милиона сервирани ястия всяка година, Accor гледа съществено на своята роля като виновен корпоративен жител и към този момент 25 година интензивно следва своя лична стратегия за стабилно развиване. В допълнение към предходната ни самодейност да премахнем всички пластмасови сламки, бъркалки и клечки за уши, през днешния ден новата самодейност включва:

• Премахването на самостоятелни пластмасови тоалетни такъми и чаши до края на 2020 година
• Елиминирането на всички останали пластмасови продукти за еднократна приложимост в стаите за посетители, пространствата за срещи, заведенията за хранене и всички зони за развлечения (спа, фитнес центрове и др.) до края на 2022 година

Пластмасите за еднократна приложимост се дефинират като продукти за еднократна приложимост, които се употребяват единствено един път и по-късно се изхвърлят. Примерите включват пластмасови сламки, клечки за уши, бъркалки за кафе, пластмасови чаши, пластмасови торбички за събиране на пране или за спомагателни възглавници, пластмасови бутилки за вода, всички пластмасови опаковки (за храна, артикули за добре пристигнали и т.н.), пластмасови чинии и принадлежности за хранене, пластмасови дарове и артикули за добре пристигнали (тоалетни такъми, чехли, моливи и т.н.), пластмасови ключодържатели. Ще бъдат препоръчани подобаващи други възможности на пластмасата за всеки съответен продукт, като се вземе поради оценката на виталния цикъл, с цел да бъде обезпечена опция с по-добри екологични индикатори в хотелите на Accor.

С повече от 200 милиона пластмасови продукти за еднократна приложимост, употребявани всяка година във всички области, хотелите към този момент понижават доста своето влияние. Няколко са приложили ефикасни решения, избирайки по-устойчиви други възможности. Например:

• 94% от хотелите на Accor са премахнали потреблението на сламки, клечки за уши и бъркалки. Останалите 6% (предимно в Китай) ще го създадат до края на март 2020 година
• 89% от хотелите на ibis употребяват диспенсъри. Това значи, че 2087 хотели ibis family към този момент са премахнали пластмасата за еднократна приложимост, обвързвана с това съоръжение. Хотелите Accor ibis family в Латинска Америка ще последват образеца тази година.
• Fairmont употребява нов стандарт за строителство и възобновяване, като още един образец за напъните на марките на Accor. Тези хотели са инкорпорирали кранчета за пречистване на вода в стаите за посетители, с цел да отстраняват изцяло бутилираната вода.
• Освен това новата марка на Accor – „ Greet “ е основана, с цел да отговори на потребностите на нашите посетители, тъй че в ДНК-то на марката изнапред е заложено да няма пластмаса. На закуска в тези хотели няма никаква пластмаса за еднократна приложимост и се употребяват съдове за многократна приложимост за масло и сладко. Освен това в стаите и другите елементи на хотелите няма пластмаса за еднократна приложимост. Accor възнамерява да открие още 10 хотели Greet в Европа тази година.

Освен това няколко хотела от висококласното портфолио на Accor - ibis Styles Warszawa Centrum, Novotel Yangon Max, Myanmar, Sofitel Bogota, доста хотели в Бали и Ломбок, Индонезия, Ibis Styles São Paulo Anhem - към този момент са подхванали стъпки поотделно да се освободят от пластмаса и напредват към постигането на 100% на тази цел.

Една от главните цели на Accor, с изключение на намирането на други възможности на пластмасата и намаляването на въздействието върху околната среда, е позитивната смяна на общия метод на мислене в международен мащаб посредством разбиране на логиката на 3-те R: Reduce, Re-use & Recycle (намаляване, повторна приложимост и рециклиране). Седалището на групата Accor във Варшава, да вземем за пример, мина на чешмяна вода от средата на 2019 година и по този метод отстрани 48 000 пластмасови бутилки, употребявани годишно – това е 2 тона по-малко пластмаса в околната среда.

„ Замърсяването с пластмаса е едно от най-големите провокации за околната среда в наши дни и туризмът има значима роля за намиране на решение за това “, разяснява шефът на отдел „ Екологична стратегия за икономическо развиване ” в Организация на обединените нации Лигия Норонха. „ Чрез Глобалната самодейност за туризъм без пластмаса, туристическите компании и дестинации са подпомагани в напъните им към въвеждане на нововъведения, понижаване на използването на пластмаса, генериране на нулев боклук и понижаване на равнищата на замърсяване с пластмаса в международен мащаб. “

„ Нашите старания не стопират дотук. Ние сме новаторски по природа и непрестанно търсим повече области, в които можем да понижим въздействието си върху природата, като в същото време оказваме помощ на локалните общности в техните старания да основават по-здравословно и стабилно бъдеще “, сподели Себастиен Базин. „ Докато работим за осъществяване на уговорките си, сме признателни на нашите профилирани екипи от чиновници по целия свят, които споделят задачата ни да създадем света по-добро място за нашите посетители, до момента в който те пътуват и релаксират, възползвайки се от нашите услуги. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР