Водещата германска авиокомпания Lufthansa ще е съкратила 29 000 работни

...
Водещата германска авиокомпания Lufthansa ще е съкратила 29 000 работни
Коментари Харесай

Lufthansa ще е закрила 29 000 работни места до края на годината

Водещата немска самолетна компания Lufthansa ще е съкратила 29 000 работни места до края на 2020 година поради икономическите последствия от коронавирусната пандемия, удостовери представител, представен от ДПА.

Тази година в чужбина са закрити към 20 000 позиции. Догодина в Германия би трябвало да бъдат отстранени още 10 000 работни места.

Авиокомпанията, която се наложи да бъде избавена от банкрут от страната, възнамерява да понижи общия брой на личния състав до 100 000 посредством съкращения, доброволни напускания и контракти на ненапълно работно време. Някои чиновници също така ще би трябвало да одобряват по-ниско възнаграждение, с цел да допринесат за икономиите. До края на третото тримесечие загубите възлизат на 5,6 милиарда евро, осведоми Българска телеграфна агенция.

Lufthansa бе мощно наранена от пандемията поради фрапантно намалялото търсене на полети и в този момент има прекалено много екипажи, напомня ДПА.

Авиогрупата и нейните дъщерни сдружения Eurowings, Swiss, Austrian и Brussels Airlines орязаха разписанията, флотилиите и личния състав си, защото не се чака въздушният превоз да се възвърне до предпандемичните си равнища преди 2025 година.

Вестникът " Билд ам зонтаг ", базирайки се на осведомени източници, написа, че Lufthansa продава филиала си за кетъринг LSG, в който работят 7500 души. Превозвачът към този момент е похарчил 3 милиарда евро от държавната помощ от 9 милиарда евро, обезпечена по-рано през годината.

Lufthansa даде обещание на синдикатите да не прави насилствени съкращения, а вместо това да ореже бонуси и други заплащания.

Сделка за понижаване на разноските и избавяне на работни места завоюва поддръжката на болшинството от членовете на синдиката Verdi, които работят за немската самолетна компания като наземен личен състав, съгласно резултатите от гласоподаване, забелязано от Ройтерс в петък.

Официално известие се чака да бъде направено през днешния ден.

Споразумението с профсъюза бе предшествано от месеци на договаряния, по време на които Verdi упрекна управлението, че се стреми да редуцира щата, даже и откакто взе избавителна помощ, с цел да продължи да лети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР